NAŠLI NOVAC: Fudbaleri i zaposleni u Zvezdi dobijaju platu za dva dana
Foto: Dragan Kadić

Isplata

NAŠLI NOVAC: Fudbaleri i zaposleni u Zvezdi dobijaju platu za dva dana

Fudbal -
Potpredsednik kluba Slaviša Kokeza je ocenio da će igrači biti zadovoljni isplatom

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Slaviša Kokeza rekao je da će igrači i zaposleni dobiti deo zarada što on očekuje u naredna dva dana. "Obezbedili smo određena finansijska sredstva i nadam se da će se sve to formalizovati na Upravnom odboru i da će sutra ili u naredna dva dana novac biti isplaćen igračima i radnoj zajednici", rekao je Kokeza.

Potpredsednik Zvezde je na novinarsko pitanje ocenio da će igrači biti zadovoljni isplatom.

Igrači su prethodnih dana isticali da nisu zadovoljni stanjem u klubu i načinom njegovog vođenja, a nekoliko njih je najavilo da će otići. A u pismu generalnom sekretaru Miodragu Zečeviću, postavili su sledeća pitanja:

1. Zašto do današnjeg dana Nejc Pečnik nije 'rezident' u državi Srbiji i to Vašim 'umećem'?2. Po završetku prve polusezone, u klub je stiglo tačno 302 hiljade evra za plate i ugovore igrača. Nama je uplaćeno 84 hiljade evra, gde je opstatak novca?3. Kako ste novac uplatili Nejcu Pečniku, koji nije 'rezident' u Srbiji?4. Kako i zašto ste organizovali pripreme u Portorožu bez kupovine avionskih karata i lopti i zašto je na kraju te iste karte kupovao jedan od nas, Nikola Mijailović, koji je kasnije kupovao i fudbalske lopte kojima se igra takmičenje u Jelen Superligi Srbije?5. Zašto ste se oglušili o molbu trenera Stojanovića da se jedan deo priprema tokom zime odradi u Turskoj, uz obrazloženje da je klauzula da moramo u Sloveniju, to jest u Terme Čatež? Verujemo da Vam podatak da smo veći deo priprema odradili na veštačkoj travi ne znači ništa, jer niste bili igrač.6. Zašto zasluge za dobijanje prethodne licence pripisujete sebi, kada svi u klubu znaju da smo za pribavljanje iste, kontaktima sa bivšim igračima kluba i onima kojima klub duguje novac, sve uradili sami? Vi najbolje znate da smo ličnim kontaktima i prijateljstvima sa tim ljudima uspeli da smanjujemo deo tih dugovanja ili da ih reprogramiramo. Vama se nisu ni javljali na telefon, pa niste ni mogli to da obavite.7. Gde ste i kako pogrešili sa licenciranjem našeg saigrača Cilinšeka u zimskom prelaznom roku?8. Zašto smo došli u problem sa izdavanjem ovogodišnje licence, jer ste u nameri da pokažete kako ste važni, deo novca koji je bio namenjen za izdavanje licence, uplatili na druge strane i kasnije se hvalili po stadionu, iako su to bila sredstva ruske kompanije 'Gazprom'?9. Razumemo Vaš stres i brigu, pa i potrebu da često odlazite na masaže u našu svlačionicu, toliko, da smo često čekali red zbog Vas.10. Kada već tako olako baratate sa tuđim platama i tako ih olako objavljujete u javnoti, zašto ne kažete da ste izuzetak u Upravnom odboru kluba koji radi na volonterskoj bazi i da imate redovna primanja od 190 hiljada dinara (u tu sumu ne ubrajamo ogromne količine viskija na dnevnoj bazi zbog pretrpljenog stresa)?11. Verujemo da mnogima u klubu činjenica da smo prvi na tabeli i da bi mogli da igramo kvalifikacije za evrotakmičenja predstavlja dodatni stres, jer bi sve bilo mnogo lakše da smo takmičenje završili na četvrtom ili sedmom mestu. Tada licenca ne bi ni predstavljala problem.

Novinarima je posle sastanka rečeno da je gensek Miodrag Zečević dobio preporuku da ne komentariše pismo igrača upućeno njemu, pa će klub do daljeg ostati bez reakcije na novi atak na člana rukovodstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track