NASMEJAN: Prve slike Uga Čavesa posle dva meseca
Foto: REUTERS

Predsednik Vececuele sa ćerkama

NASMEJAN: Prve slike Uga Čavesa posle dva meseca

Planeta -
Vlada je fotografije objavila zbog sumnji i glasina o stanju Čavesa, koje su se raširile u zemlji posle njegove operacije raka 11. decembra
1 / 3 Foto: REUTERS

KARAKAS - Vlada Venecuele danas je pokazala prve fotografije bolesnog predsednika Uga Čavesa posle dva meseca, od kada je otišao na lečenje na Kubu. Na jednoj fotografiji Čaves, sa dve ćerke Rozom i Marijom, sedi na krevetu, sa glavom na jastuku.

Na drugim fografijama koje su objavljene, Čaves čita današnje izdanje državnog lista Granama, takođe sa ćerkama pored sebe. Slike je na televiziji pokazao njegov zet, ministar za nauku i tehnolohiju Horhe Areasa.

Vlada je fotografije objavila zbog sumnji i glasina o stanju Čavesa, koje su se raširile u zemlji posle njegove operacije raka 11. decembra. Osim članova uže porodice i najbližih saradnika, niko drugi nije direktno video ili čuo Čavesa od kako je 10. decembra otputovao na Kubu radi lečenja. Fotografije su emitovane na televiziji pošto je ministar informisanja Ernesto Viljehas objavio nove podatke o Čavesovom stanju, među kojima i da diše uz pomoć cevi koja mu otežava govor.

Kako je rekao, Čaves je svestan, njegove intelektualne sposobnosti su netaknute i održava blisku komunikaciju sa vladinim timom. Opozicija je tražila više inforamcija o njegovom stanju i pitala zašto se nije obratio naciji da objasni svoje stanje. Potpredsednik Nikolas Maduro je više puta posetio Havanu i na televiziji pokazivao dokumenta koja je Čaves potpisivao. Čaves (58) se leči od raka od juna 2011. Operiani su mu tumori u predelu karlice i podvrgnut je hemotaerapiji i zračenju. Od decembra, vlada je redovno izveštavala o njegovom zdravlju ali je poslednjih nedelja to činila ređe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja