NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALOM BARBAROM: Na Fejsbuk stranici škole ostavljen potresni status
Foto: Saša Urošev

Nadaju se devojčicinom povratku u klupu

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALOM BARBAROM: Na Fejsbuk stranici škole ostavljen potresni status

Crna Hronika -

SENTA - Ekonomsko trgovinska škola u Senti koju pohađa nestala Barbara Vitez juče popodne objavila je na svojoj Fejsbuk stranici potresan post.

- Sa roditeljima smo se dogovorili da, dok se telo devojčice ne pronađe, ne ispoljavamo nikakve zvanične znakove žalosti. Postavili smo Barbarinu sliku na internet stranici škole i napisali: " Draga Barbara, mi te u ponedeljak ujutro i dalje čekamo! Tvoji drugari i profesori-rekao je direktor Kornel Tot i dodao:

- Danas sam ušao na čas I-3 odeljenja za finansijske administratore, koji je pohađala devojčica. Učenici su veoma tužni, sa mnogima od njih je išla i u osnovnu školu. Objasnio sam im da ćemo, nažalost, Barbaru teško vratiti i da se iz ove tragedije moraju izvući pouke. Nastavničko veće je duboko zatečeno. Svako od nas postavlja pitanje zašto su išli na most. Barbara je tiha, mirna povučena devojčica, bar tako kažu odeljenski starešina i svi koji su je poznavali - kaže Kornel Tot, direktor Ekonomsko trgovinske škole u Senti.

FOTO: Printscreen Facebook

Za srednjoškolkom Barbarom Vitez (15) iz Sente, koja je u petak uveče pala s mosta u reku, i dalje neprekidno tragaju članovi Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, a od ponedeljka popodne, u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije:

-Dokaza da je neko namerno gurnuo devojčicu sa mosta u reku nema. Kada se telo pronađe, biće upućeno na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Nažalost, sasvim je sigurno da se devojčica utopila kad je pala u hladnu reku-otkrio je Kuriru u istragu dobro upućen izvor.

Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, kaže da daju sve od sebe i da su na vodi sve dok se vidi:

- I u ponedeljak smo pretraživali obale i reku, od mosta pa sve do teritorije susedne opštine Ada. I sa sonarom smo tragali za telom. Temperatura vode iznosi od 4 do 6 stepeni. Mi nemamo adekvatnu opremu za zaranjanje u ovakvim vremenskim prilikama. Za tako nešto je neophodno suvo ronilačko odelo sa pamučnim uloškom-navodi Baranji i dodaje:

- Pri dodiru sa hladnom vodom, osoba dobije grčeve. Brzo izgubi svest, a za nekoliko sekundi prestane rad srca. Na delu kod stuba gde je devojčica pala, dubina vode je oko šest metara, dok je na nekim mestima ispod mosta, Tisa duboka i 12 metara - otkriva Baranji.

Roditelji nestale devojčice Endre Vitez (45) i majka Melinda (43) sa zebnjom očekuju vesti sa Tise. Ne mogu da se pomire da su ostali bez ćerke koja se sunovratila sa mosta u reku. I u Barbarinoj školi muk i neverica.

RODITELJI NESTALE DEVOJČICE U AGONIJI: Ćerku (15) nam je neko bacio s mosta u Tisu!

EKIPA KURIRA SA SPASIOCIMA NA ČAMCU: Nastavlja se potraga za Barbarom (15) koja je nestala u Tisi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track