Da li će ih dobiti?

Navala na ratne dnevnice u Jagodini

Srbija

Autor:

Za oko 20 dana zahtev je predalo 2.560 ljudi, izjavio član Upravnog odbora Udruženja ratnih veterana 1990-1999. godina iz Jagodine Dimitrije Samatović

pare, dinari, novac

JAGODINA - Među zaposlenima u preduzećima i ustanovama Jagodine vlada prava groznica za ratnim dnevnicama iz 1999. godine, iako niko ne zna, pa ni Udruženje ratnih veterana, koje je ovu akciju pokrenulo, da li će ih neko i kada dobiti.

Za oko 20 dana u Jagodini je zahtev predalo 2.560 ljudi, izjavio je član Upravnog odbora Udruženja ratnih veterana 1990-1999. godina iz Jagodine Dimitrije Samatović.

Poslednji su zahteve predali zaposleni u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Jagodini, a Samatović ističe da akciju traže zaposleni u Industriji kablova, gde je zaposleno preko 2.000 radnika i Trgovačkom preduzeću "Morava".
Ni radnici koji ovih dana potpisuju punomoćje advokatu Srđanu B. Aleksiću iz Niša i još devetorici advokata ne veruju da će od toga nešto biti.

Oni koji kažu da zahtev nisu potpisali izjavili su da jesu radili u vreme agresije NATO, ali su za to primali platu, a bile su im plaćene i ostale obaveze: topli obrok, regres, uplaćeni doprinosi.

Samatović ističe da još nema Zakona o isplati, da je on u proceduri, ali da je advokat koji će zastupati Jagodince po ovom pitanju dobio pozitivnu presudu Evropskog suda u Strazburu za oko 8.500 Nišlija.

On takođe tvrdi da su mnogi u toku rata primali dnevnice, među kojima je i on sam, koji je u to vreme bio oficir, i zato postoje platni spiskovi.

Samatović ističe da prednost imaju "lica koja su bila pod oružjem, vojnici, policajci, mobilisani".
Uz zahtev za ratne dnevnice, Ugovor o zastupanju i punomoćje advokatu, potpisuje se i "Pristupnica Srpski veteran", uz koju ide i članarina od 400 dinara odmah. To je jedino izvesna dobit za Udruženje.

Samatović ističe da "članarina nije obavezna", ali da se njome finansiraju aktivnosti oko sprovođenja akcije i ljudi koji su u nju uključeni.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • SRBIN

  SRBIN

  To je zastarelo potrazivanje.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ratnik

  Ratnik

  A ti si laki verovatno jedan od onih "branilaca mostova"? Ovo je skola Srbiji, da se ne k_rci, kad ne zna da leti... Zurka u kafani je gotova, muzika je stala, svetlo upaljeno za fajront, a konobari dosli da naplate. U cemu je problem? Ako ti smeta, vrati se na Kosovo. Ali da platis ceh, pre nego sto izadjes.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!