Da li će ih dobiti?

Navala na ratne dnevnice u Jagodini

Srbija

Autor:

Za oko 20 dana zahtev je predalo 2.560 ljudi, izjavio član Upravnog odbora Udruženja ratnih veterana 1990-1999. godina iz Jagodine Dimitrije Samatović

pare, dinari, novac

JAGODINA - Među zaposlenima u preduzećima i ustanovama Jagodine vlada prava groznica za ratnim dnevnicama iz 1999. godine, iako niko ne zna, pa ni Udruženje ratnih veterana, koje je ovu akciju pokrenulo, da li će ih neko i kada dobiti.

Za oko 20 dana u Jagodini je zahtev predalo 2.560 ljudi, izjavio je član Upravnog odbora Udruženja ratnih veterana 1990-1999. godina iz Jagodine Dimitrije Samatović.

Poslednji su zahteve predali zaposleni u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Jagodini, a Samatović ističe da akciju traže zaposleni u Industriji kablova, gde je zaposleno preko 2.000 radnika i Trgovačkom preduzeću "Morava".
Ni radnici koji ovih dana potpisuju punomoćje advokatu Srđanu B. Aleksiću iz Niša i još devetorici advokata ne veruju da će od toga nešto biti.

Oni koji kažu da zahtev nisu potpisali izjavili su da jesu radili u vreme agresije NATO, ali su za to primali platu, a bile su im plaćene i ostale obaveze: topli obrok, regres, uplaćeni doprinosi.

Samatović ističe da još nema Zakona o isplati, da je on u proceduri, ali da je advokat koji će zastupati Jagodince po ovom pitanju dobio pozitivnu presudu Evropskog suda u Strazburu za oko 8.500 Nišlija.

On takođe tvrdi da su mnogi u toku rata primali dnevnice, među kojima je i on sam, koji je u to vreme bio oficir, i zato postoje platni spiskovi.

Samatović ističe da prednost imaju "lica koja su bila pod oružjem, vojnici, policajci, mobilisani".
Uz zahtev za ratne dnevnice, Ugovor o zastupanju i punomoćje advokatu, potpisuje se i "Pristupnica Srpski veteran", uz koju ide i članarina od 400 dinara odmah. To je jedino izvesna dobit za Udruženje.

Samatović ističe da "članarina nije obavezna", ali da se njome finansiraju aktivnosti oko sprovođenja akcije i ljudi koji su u nju uključeni.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Učenje sajentološkog kulta nije ni blizu hrišćanskog Nikola Knežević, teolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!