NE PUCAJTE NA NJEGA, NIJE NAORUŽAN: Žena Kita Lamonta objavila snimak ubistva koje je uzburkalo SAD
Foto: Printscreen Twitter

Još jedan brutalni napad policije

NE PUCAJTE NA NJEGA, NIJE NAORUŽAN: Žena Kita Lamonta objavila snimak ubistva koje je uzburkalo SAD

Planeta -

Američka televizija NBC njuz objavila je uznemirujuće snimke načinjene neposredno pre i posle ubistva Afroamerikanca Kita Lamonta Skota u gradu Šarlot u Severnoj Karolini.

Na snimku, koji je u utorak zabeležila supruga ubijenog Skota, se, međutim, ne vidi trenutak u kojem je njenog muža upucao pripadnik policije.

Na snimku se čuje njeno upozorenje policajcima da njen muž nije naoružan, potom se čuju hici posle čega se vidi telo njenog supruga koji je pao na zemlju.

Na drugom snimku se čuje Skotova supruga koja na policiju viče: "Bolje da nije mrtav! Bolje vam je da je živ!"

Ubistvo 43-godišnjeg Skota izazvalo je višednevne proteste i sukobe demonstranata i policije. U trodnevnim protestima je ubijen jedan demonstrant, a osumnjičenog je danas uhapsila policija, javlja Rojters.

Demonstrant je teško ranjen tokom druge noći protesta i priključen je na aparate, ali je u međuvremenu preminuo.

U Šarlotu je protekle noći uveden policijski čas, od ponoći do šest sati ujutru.

Demonstranti su protekle noći flašama i petardama gađali policiju, koja je odgovorila suzavcem, pri čemu su povređena četiri policajca.

Demonstranti protestima nastoje da izvrše pritisak na policiju da objavi video snimak koji bi možda mogao da pomogne rasvetljavanje ubistva Afroamerikanca.

Protesti u Šarlotu usledili su samo nekoliko sati nakon što su u gradu Talsa u saveznoj državi Oklahoma izbile demonstracije jer je policija pucala na nenaoružanog muškaraca, takođe afroameričkog porekla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track