Tvrde da nisu narušili ugled države

"Nemoguća misija" sada preti ozbiljnim novinarstvom

Društvo

Autor:

Nakon ovog neprijatnog događaja zabrane emitovanja epizode, produkcija će početi da se bavi i istraživačkim novinarstvomi tada savetnici neće moći da zabranjuju da emitujemo dokumentaciju i material koji ćemo prikupljati o korupciji, kriminalu i zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera

nemoguća misija

Ekipa "Nemoguće emisija", povodom skrivene kamere sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, dostavila je portalu Kurira saopštenje uz molbu da ga objavimo u celosti kao i njegovu kompletnu autorizaciju.

"Veoma smo neprijatno iznenađeni izjavom savetnika za nacionalnu bezbednost premijera Srbije, gospodina Ivice Tončeva, da je epizoda skrivene kamere NEMOGUĆA MISIJA u kojoj je učestvovao premijer Ivica  Dačić uperena ka narušavanju ugleda države.

Ideja i sama forma naše emisije nikada nije imala ulogu da nekog ismeva, a posebno da naruši ugled države, što se nije desilo ni u ovom konkretnom slučaju. Ne ulazeći u kvalifikacije savetnika Tončeva za obavljanje posla kojim se bavi, autor NEMOGUĆE MISIJE se novinarskim poslom bavi više od 25 godina i kroz taj period je uspešno obavljao najteže zadatke koje mu je novinarska profesija nametala.

Od izveštavanja sa Kosova za vreme rata, preko Bosne, pa sve do studenstskih demonstracija u Beogradu, uvek je bio uz svoje kolege i narod. Produkcija NEMOGUĆA MISIJA se već sedam godina bavi ovakvom igranom formom skrivene kamere i veoma je dobro prihvaćena kod gledalaca, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu i nikada do sada nismo optuženi za bilo kakvu vrstu diskriminaciju i uvrede a kamoli za narušavanje ugleda države.

Mi ćemo ispoštovati zabranu da se pomenuta epizoda emituje te je nećemo emitovati ali smatramo da je greška premijera i ministra unutrašnjih poslova što je doneta takva odluka, jer bi se upravo u prikazanoj epizodi videlo kako je profesionalno i bez ikakvih komentara završio ceo intervju, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti.


Nakon ovog neprijatnog događaja zabrane emitovanja epizode, produkcija NEMOGUĆA MISIJA će, sa dragocenim iskustvom koje ima, početi da se bavi i istraživačkim novinarstvom. Tada savetnici kao što je Tončev neće moći da zabranjuju da emitujemo dokumentaciju i material koji ćemo prikupljati o korupciji, kriminalu i zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera i nosioca javnih funkcija jer upravo navedene nezakonite aktivnosti narušavaju ugled države".


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (99)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • MAX

  MAX

  Stekao sam utisak da između redova u ovom pismu piše: Ako ne dozvolite da budalaštinama i primitivizmom zamajavamo narod koji jedva čeka da vidi neki senzacionalizam, mi ćemo početi da se bavimo vama i vašim malverzacijama. Znači ako nam uskratite da probijeno plafon gledanosti i time zgrnemo lovu na reklamama mi ćemo otkriti čime se vi b ... više avite i koliko novca ste ukrali. Ovim im daju do znanja da jako dobro znaju čime se ko bavio ali da bi dobro bilo da svako gleda svoja posla, mi ćemo i dalje da zamajavamo narod, a vi radite kao i do sad.

  182 Odgovori 
 • miroslav

  miroslav

  Radite vi šta hoćete al nemojte dapodcenjujete intiligenciju građana Srbije.Protiv vas treba da se podigne tužba zbog zloupotrebe...

  145 Odgovori 
 • POSLEDNJA IGRA LEPTIRA

  POSLEDNJA IGRA LEPTIRA

  EMISIJA VAM JE ŠLJAM, DNO DNA !!!!! KAD NA PINKU NISTE MOGLI OPSTATI.................

  134 Odgovori 

Poslednji komentar

 • lazarevic zoran

  lazarevic zoran

  Ovi iz nemoguce misije pravdaju ovu lakrdiju tako sto kazu da nisu imali nameru da nekoga ismevaju. Pa nasta je sve ovo ispalo nego na bljutavi smeh a to su znali jer niko nije lud toliko da smatra da ce svi biti ozbiljni i da ce ovo proci tek tako neopazeno kao da je marjan risticevic bio umesto Dacica. to je ozbiljno smisljeno i imalo je za cilj ... više da nekom nanese stetu pojedinacno ili kolektivno vladi srbije. Za to je trebalo imati hrabrosti i napraviti takvo nesto a da ovaj naivni Dacic sve to prihvati onako kao malo dete takvu vrstu emisije bez provere. ma koliko se pravdali ovo neko mora da odgovara premda ove srpske politicare i treba vuci za nos ali je ovaj slucaj imao veci cilj nanosenja i blacenja sadasnje vlade republike srbije posebno Dacica jer je u tim trenutcima on nosilac svih tankih niti u politici kao bure baruta.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!