"Nemoguća misija" sada preti ozbiljnim novinarstvom

Tvrde da nisu narušili ugled države

"Nemoguća misija" sada preti ozbiljnim novinarstvom

Društvo -
Nakon ovog neprijatnog događaja zabrane emitovanja epizode, produkcija će početi da se bavi i istraživačkim novinarstvomi tada savetnici neće moći da zabranjuju da emitujemo dokumentaciju i material koji ćemo prikupljati o korupciji, kriminalu i zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera

Ekipa "Nemoguće emisija", povodom skrivene kamere sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, dostavila je portalu Kurira saopštenje uz molbu da ga objavimo u celosti kao i njegovu kompletnu autorizaciju."Veoma smo neprijatno iznenađeni izjavom savetnika za nacionalnu bezbednost premijera Srbije, gospodina Ivice Tončeva, da je epizoda skrivene kamere NEMOGUĆA MISIJA u kojoj je učestvovao premijer Ivica Dačić uperena ka narušavanju ugleda države. Ideja i sama forma naše emisije nikada nije imala ulogu da nekog ismeva, a posebno da naruši ugled države, što se nije desilo ni u ovom konkretnom slučaju. Ne ulazeći u kvalifikacije savetnika Tončeva za obavljanje posla kojim se bavi, autor NEMOGUĆE MISIJE se novinarskim poslom bavi više od 25 godina i kroz taj period je uspešno obavljao najteže zadatke koje mu je novinarska profesija nametala. Od izveštavanja sa Kosova za vreme rata, preko Bosne, pa sve do studenstskih demonstracija u Beogradu, uvek je bio uz svoje kolege i narod. Produkcija NEMOGUĆA MISIJA se već sedam godina bavi ovakvom igranom formom skrivene kamere i veoma je dobro prihvaćena kod gledalaca, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu i nikada do sada nismo optuženi za bilo kakvu vrstu diskriminaciju i uvrede a kamoli za narušavanje ugleda države.Mi ćemo ispoštovati zabranu da se pomenuta epizoda emituje te je nećemo emitovati ali smatramo da je greška premijera i ministra unutrašnjih poslova što je doneta takva odluka, jer bi se upravo u prikazanoj epizodi videlo kako je profesionalno i bez ikakvih komentara završio ceo intervju, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti.

Nakon ovog neprijatnog događaja zabrane emitovanja epizode, produkcija NEMOGUĆA MISIJA će, sa dragocenim iskustvom koje ima, početi da se bavi i istraživačkim novinarstvom. Tada savetnici kao što je Tončev neće moći da zabranjuju da emitujemo dokumentaciju i material koji ćemo prikupljati o korupciji, kriminalu i zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera i nosioca javnih funkcija jer upravo navedene nezakonite aktivnosti narušavaju ugled države".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track