NEVEROVATAN FENOMEN: Beli jači od Vuka, Šešelja i Saše Jankovića!
Foto: Dušan Milenković

Totalni obrt: Preletačević senzacija izbora

NEVEROVATAN FENOMEN: Beli jači od Vuka, Šešelja i Saše Jankovića!

Politika -

Luka Maksimović predstavlja cinizam koji građani imaju prema političkoj sceni u Srbiji, kažu analitičari

Republička izborna komisija usvojila je sinoć kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog i time je jedan deo ove predizborne priče završen. Tim činom fenomen Preletačević nastavio je da trese Srbiju!Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, mladić iz Mladenovca, može ozbiljno da uzdrma Jeremićev, Jankovićev i Šešeljev rezultat u trci za predsednika Srbije, ocenjuju sagovornici Kurira.Istrošene eliteMaksimović je najavio da narednih dana kreće u kampanju i obilazak gradova Srbije.- Samo lagano, bez sikiracije - rekao je Preletačević u svom stilu.Beli Preletačević za Kurir objašnjava kako je za kratko vreme uspeo da postane senzacija.- Proizvod sam naroda, iskren momak, imam petlju da stanem ispred svih. Neko je to prepoznao kao šansu za slobodu, a neko kao pretnju - kaže Beli.Marketinški stručnjak Miloje Sekulić ubeđen je da je cela stvar u tome što je drugačiji.- Ljudi vole humor, a on je sjajno spakovan politički proizvod - objašnjava Sekulić.Zoran Stojiljković, analitičar, kaže da se na fenomenu Belog vidi istrošenost političkih elita:- Koliko je zaista popularan pokazaće izbori, ali on je jedna vrsta otpora i cinizma koji građani imaju prema političkoj sceni u Srbiji. Može ozbiljno da ugrozi Jeremića, Jankovića i Šešelja i da uzme deo biračkog tela. Neopredeljeni vrlo lako mogu da glasaju za njega.Don KihotSociolog Ratko Božović kaže za Kurir da je Preletačević u žiži javnosti zato što kontrira vlasti.- Preletačević je prihvatljiv jer je kontra vlasti,on je Don Kihot koji udara na vetrenjaču, vrsta građanske alternative. Postaje ozbiljna pretnja svima na političkoj sceni u Srbiji - smatra Božović.

Posle kandidatureSlavlje u MladenovcuPosle zvaničnog proglašenja kandidature, Beli se sa svojom ekipom povukao u Mladenovac, odakle je i krenula čitava euforija. Kolone automobila kružile su ovom varošicom, proslavljajući tako trku za novog predsednika Srbije. Čitavo veselje grupe građana okupljene oko pokreta Sarmu probo nisi pratio je slogan „Samo jako!“.

Odluka RIKBELI U TRCI ZA PREDSEDNIKAPredstavnici RIK odlučili su sinoć posle prekida sednice da usvoje kandidaturu Ljubiše Preletačevića. RIK je o kandidaturi Belog juče raspravljao gotovo dva sata, a u jednom trenutku u sali se pojavio i Saša Radulović iz DJB i polemisao sa članovima komisije.

Rani radovi Luke MaksimovićaStatirao u spotu Seke AleksićZanimljivo je da je Preletačević, neposredno pre političke karijere, statirao u spotu Seke Aleksić i zaradio hiljadarku!- Sirotan. Išao sam da uzmem hiljadu dinara, eto kako je bilo. Seku Aleksić nisam upoznao - rekao je Beli za Kurir.

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV, BELI SAMO JAKO NEMA DILEMU: Pobediću u prvom krugu!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track