• Chile F12, Singles
  Naser, Javier 0 4 1 0 Paz, Juan Pablo 1 6 1 1
 • Chile F12, Doubles
  Aguilar J / Parada F 0 6 0 Bueno Tapia J I / Plaza M 0 6 0
 • Chile F12, Singles
  Montero, Jorge 0 4 0 Hamou, Maxime 0 5 0
 • Chile F12, Doubles
  Garin C / Martinez M N 19:40 Becerra Jeria S / Jofre F
 • Chile F12, Doubles
  Brandao F / Maynard V 20:00 Buchhass M R / Volfson D
 • Chile F12, Doubles
  Ameal J I / Sanchez R 20:15 Saavedra-Corvalan C / Urzua-Rivera R
 • Chile F12, Doubles
  Fleming D / Stuardo F 20:20 Peralta J / Podlipnik-Castillo H
 • Chile F12, Doubles
  Behar A / Lama G 21:10 Hamou M / Nunez Leal V
 • Chile F12, Doubles
  Nunez G / Paz J P 21:45 Rivera-Aranguiz G / Saez J C
 • Chile F12, Doubles
  Britto L / Lima De Freitas L 21:50 Irarrazabal G / Naser J

Iskaz u policiji

Ni ovo nije dokaz za nameštaljke

Fudbal

Autor:

Boban Dmitrović: Direktora Borca Slobodana Ilića „crnogorski Tebra“ pritiskao da damo bodove OFK Beogradu. Reč je možda o Terziću

Boban Dmitrović, Dragiša Pejović, nameštanje, nameštanje utakmica, slobodan ilic

Boban Dmitrović prvi progovorio

Ovo nije dovoljno za tužbu.
Okružno javno tužilaštvo u Čačku neće pokrenuti postupak protiv lica koja su bivši fudbaleri FK Borac osumnjičili za nameštanje više utakmica, iako su u izjavama datim policiji izneli ozbiljne optužbe. Kurir je došao u posed izjava Bobana Dmitrovića i Dragiše Pejovića, koji su prošlog leta obavili informativne razgovore u policiji, o čemu su napravljene službene beleške.

Ekskluzivno prenosimo najzanimljivije delove Dmitrovićeve izjave.
„Pred jednu utakmicu sa OFK Beogradom pozvao me je sportski direktor Slobodan Ilić da se nađemo ja, on i glavni sponzor Milenko Kostić, navodno radi duga prema meni. Kostić i Ilić su mi najpre rekli da će mi izmiriti dug, da bi mi Ilić kazao kako Kole ima politički pritisak iz Beograda, a on od ‘crnogorskog Tebre’ (reč je možda o Zvezdanu Terziću), te da treba da damo OFK Beogradu jedan ili tri boda da ne ispadne iz lige.

Ja sam tražio da oni to kažu svima u svlačionici, ali oni nisu na to pristali. Mi smo odigrali maksimalno i pobedili sa 2:1. Ovo je najverovatnije bilo u sezoni 2008/2009. Nisam siguran koje sezone, ali sigurno jednu pre ove pomenute Sloba Ilić je došao s jednim funkcionerom FK Banat i rekao nam da ta utakmica treba da se završi sa 2:2, jer nama je dovoljan bod, a njihov igrač treba da postigne dva gola i postane najbolji strelac.

Tako je i bilo. U jednoj od narednih sezona trebalo je da se vrati usluga Banatu, ali je Ilić kasnije promenio mišljenje iz nepoznatih razloga pa smo pobedili sa 2:0. Moje navode mogu da potvrde ostali igrači Mirko Poledica, Dragan Dragutinović, Boban Stojanović, Dragiša Pejović, Neško Milovanović i Miloš Stojčev“, rekao je Dmitrović pred policajcima u avgustu prošle godine.

Iskazi Dmitrovića dati policiji zoom Iskazi Dmitrovića dati policiji
Iskazi Pejovića dati policiji zoom Iskazi Pejovića dati policiji
Dragiša Pejović išao i u FIFPro zoom Dragiša Pejović išao i u FIFPro

FSS sprema tužbe

Fudbalski savez Srbije planira da zatraži nadoknadu preko suda, budući da su klevete o nameštanju utakmica nanele ogromnu materijalnu i moralnu štetu Savezu, Zajednici i srpskim klubovima u celini. Na narednoj sednici IO biće postignut dogovor o narednim koracima FSS.

Dragiša Pejović: Hteli nameštaljku s Partizanom

„Ne sećam se dobro da li je bila 2004. ili 2005. kad smo igrali s Partizanom u Čačku. Rezultat je bio 1:0, a pred meč me je pozvao direktor Ilić da izađem iz hotela. Pitao me je šta ćemo da uradimo sutra, na šta sam mu ja obećao da ćemo dati sve od sebe, pa šta bude. Ilić mi je rekao da moramo pustiti meč i da, ako budem u prilici da pravim penal, da to slobodno i uradim. Ja na to nisam pristao, pa su krenule ucene da će mi plata biti 3.000 dinara umesto 15.000. Odmah sam obavestio trenera Miodraga Božovića, da bi mi isti posle meča čestitao. Međutim, pomoćni trener Nikola Radmanović je posle tog meča napustio klub i vratio se u Beograd“, ispričao je Pejović.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Želim da naglasim - mi ne tražimo da Srbija prizna Kosovo Hajnc Vilhelm, ambasador Nemačke

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!