Predsednik Republike sa Jelkom Kacinom

Nikolić: EU san, ali ne po svaku cenu

Politika

Autor:

U razgovoru konstatovano da evropski put Srbije predstavlja prioritet i da što pre treba uspostaviti dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou

tomislav nikolić, jelko kacin

BEOGRAD - Želja za ulaskom u Evropsku uniju (EU) je san svakog ozbiljnog političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Balkan Jelkom Kacinom.

U razgovoru Nikolića i Kacina je konstatovano da evropski put Srbije predstavlja prioritet i da što pre treba uspostaviti dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou, saopštio je večeras kabinet predsednika Srbije. 
Nikolić je istakao da još postoje nedoumice oko tumačenja onoga što je prethodna vlada potpisala i da neučešće na regionalnim konferencijama šteti samo Srbiji.

Istovremeno, kako je rekao, želja za ulaskom u EU je san svakog ozbiljnog političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu. 
Kacin je pozdravio dosadašnje aktivnosti vlade Srbije na borbi protiv kriminala i korupcije, istakavši da bi ta borba uz reformu pravosuđa trebalo da ostane prioritet vlade.

Kacin je istakao da su multietničnost i pravna država centralna aktivnost evropskih institucija na Kosovu. Sa današnjeg sastanka poslata je i poruka da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za dalji napredak i bolji život svih građana, navodi se u saopštenju.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nije loto više ono što je bio. Vratite nam Suzanu Mančić Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!