Predsednik Republike sa Jelkom Kacinom

Nikolić: EU san, ali ne po svaku cenu

Politika

Autor:

U razgovoru konstatovano da evropski put Srbije predstavlja prioritet i da što pre treba uspostaviti dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou

tomislav nikolić, jelko kacin

BEOGRAD - Želja za ulaskom u Evropsku uniju (EU) je san svakog ozbiljnog političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Balkan Jelkom Kacinom.

U razgovoru Nikolića i Kacina je konstatovano da evropski put Srbije predstavlja prioritet i da što pre treba uspostaviti dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou, saopštio je večeras kabinet predsednika Srbije. 
Nikolić je istakao da još postoje nedoumice oko tumačenja onoga što je prethodna vlada potpisala i da neučešće na regionalnim konferencijama šteti samo Srbiji.

Istovremeno, kako je rekao, želja za ulaskom u EU je san svakog ozbiljnog političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu. 
Kacin je pozdravio dosadašnje aktivnosti vlade Srbije na borbi protiv kriminala i korupcije, istakavši da bi ta borba uz reformu pravosuđa trebalo da ostane prioritet vlade.

Kacin je istakao da su multietničnost i pravna država centralna aktivnost evropskih institucija na Kosovu. Sa današnjeg sastanka poslata je i poruka da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za dalji napredak i bolji život svih građana, navodi se u saopštenju.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (15)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Gorštak

  Gorštak

  Ma je li to moguće,da li sam ovo dobro pročitao.Da li se to Srbija diže sa kolena na koje su nas bacili ti isti što smo im tako bezrezervno hrlili,a ovi naši iz (DS) nas držali prikovane za zemlju.

  23 Odgovori 
 • vladimir

  vladimir

  Nikoliću, ajde ze promenu, Ti postavi uslove Evropi.

  14 Odgovori 
 • gavrilo

  gavrilo

  bravo nikolicu predsednice,bravo majstore,bravo srbine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vreme je da se uspravimo da ne klecimo vise i ljubimo skute svakoj bagri,bravo za govor jednom

  13 Odgovori 

Poslednji komentar

 • folker

  folker

  I dalje iste pricice!
  A nista se ne radi iako bi nova vlast trebalo da ima "spisak" aktivnosti na planu lopovluka i politike prema kosmetu. Do sada je trebalo da se preduzmu najvazniji koraci.
  Ovo do sada lici na vladu Kostunice (posle 5. oktobra).

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!