Nikolić na Goliji: Od sela može lepo da se živi
Foto: Tanjug

Nikolić na Goliji: Od sela može lepo da se živi

Srbija -
Oni koji su vas do sada krali polako će prestati to da rade, a novi neće počinjati, jer će videti sudbinu onih koji su do sada krali

GOLIJA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas deonicu regionalnog puta od mesta Odvraćenica na Goliji ka Raškoj, odakle je poručio da će Srbija ulagati u puteve, energetiku i razvoj sela, kako bi se i u njima dobro živelo."Videćete kako može lepo od sela da se živi, samo da vam se da šta vam treba i da vas niko više ne krade", rekao je Nikolić."Oni koji su vas do sada krali polako će prestati to da rade, a novi neće počinjati, jer će videti sudbinu onih koji su do sada krali. Ostajaće više narodu, sve je to u stvari narodno", uveren je predsednik Nikolić.On je istakao da će prioritet Vlade Srbije biti da omogući da se dobro živi i u selima, i da će država nastaviti da gradi puteve, možda, kako je objasnio, ne zaduživanjem kao što je do sada bilo činjeno, već koncesijama.

"Puteve moramo da gradimo, želimo da se na selu dobro živi, a da bismo vas uverili u to, moramo da obezbedimo i put, i školu, i ambulantu, i poštu, i da omogućimo da ova deca imaju razonodu tamo gde žive, a ne da gledaju u velike gradove", istakao je Nikolić.Predsednik Nikolić je konstatovao da oni koji napuštaju sela najviše gravitiraju ka Beogradu, ali da ne mogu svi stati u prestonicu.

"I moj otac je iz sličnog kraja (poput golijskog) i da je imao put ne bi silazio u Kragujevac i ne bih sada ja viđao opustele kuće u očevom selu", rekao je Nikolić, ponovivši da se ljudima koji žive na selu mora omogućiti da dobro žive od svog rada.

Ne gradite vikendice, sačuvajte Goliju

Predsednik Srbije poručio je danas žiteljima Golije i opštinskim rukovodstvima Novog Pazara, Raške i Ivanjice da sačuvaju netaknutu prirodu te planine, a da će država uložiti u njen razvoj. "Sprečite divlju gradnju jer su za razvoj Golije potrebne velike parcele i planska izgradnja objekata", rekao je Nikolić na planini čiji je park prirode pod zaštitom Uneska. Prema njegovim rečima, u Srbiji je ostalo malo tako sačuvanih zona prirode. "Zato, ne gradite vikendice svuda na planini", rekao je predsednik Srbije. Nikolić je rekao čelnicima opština da na svaki način spreče divlju gradnju i iskoriste potencijale planine za razvoj privrede i turizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track