NIS

Nikolić: Ruske investicije dragocen oslonac Srbiji

Biznis

Autor:

Predsednik Srbije je, u razgovoru sa generalnim direktorom NIS Kirilom Kravčenkom, istakao da je Vlada Srbije posvećena ispunjenju svih ugovorenih obaveza prema stranim investitorima

Tomislav Nikolić

BEOGRAD - Ruske investicije su dragocen oslonac u prevazilaženju ekonomske krize u našoj zemlji, rekao je danas predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa generalnim direktorom NIS Kirilom Kravčenkom, uoči potpisivanja Sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije tokom predstojećeg susreta Nikolića sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

Nikolić je istakao da ruske investicije predstavljaju dragocen oslonac u prevazilaženju ekonomske krize u našoj zemlji i da je Vlada Srbije posvećena ispunjenju svih ugovorenih obaveza prema stranim investitorima, saopštila je Pres služba pedsednika Srbije.

Kravčenko je pred odlazak državne delegacije Republike Srbije predvođene predsednikom Nikolićem u Rusku Federaciju, izrazio je zadovoljstvo što će tamo biti potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije.

On je istakao da će potpisivanje tog sporazuma predstavljati jasan znak ruskim kompanijama da u Srbiji imaju pouzdanog partnera, što će svakako dovesti do većih investicija u našu privredu.

Takođe, Kravčenko upoznao je predsednika Nikolića sa strategijom razvoja Naftne industrije Srbije do 2030. godine.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ne verujem u to da je žena koju smo priveli suštinski organizator napada na Milana Beka Nebojša Stefanović, ministar policije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!