NIS

Nikolić: Ruske investicije dragocen oslonac Srbiji

Biznis

Autor:

Predsednik Srbije je, u razgovoru sa generalnim direktorom NIS Kirilom Kravčenkom, istakao da je Vlada Srbije posvećena ispunjenju svih ugovorenih obaveza prema stranim investitorima

Tomislav Nikolić

BEOGRAD - Ruske investicije su dragocen oslonac u prevazilaženju ekonomske krize u našoj zemlji, rekao je danas predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa generalnim direktorom NIS Kirilom Kravčenkom, uoči potpisivanja Sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije tokom predstojećeg susreta Nikolića sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

Nikolić je istakao da ruske investicije predstavljaju dragocen oslonac u prevazilaženju ekonomske krize u našoj zemlji i da je Vlada Srbije posvećena ispunjenju svih ugovorenih obaveza prema stranim investitorima, saopštila je Pres služba pedsednika Srbije.

Kravčenko je pred odlazak državne delegacije Republike Srbije predvođene predsednikom Nikolićem u Rusku Federaciju, izrazio je zadovoljstvo što će tamo biti potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije.

On je istakao da će potpisivanje tog sporazuma predstavljati jasan znak ruskim kompanijama da u Srbiji imaju pouzdanog partnera, što će svakako dovesti do većih investicija u našu privredu.

Takođe, Kravčenko upoznao je predsednika Nikolića sa strategijom razvoja Naftne industrije Srbije do 2030. godine.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Poslednji komentar

  • Stvaralac

    Stvaralac

    Sve je to lepo ali mi nije jasno sta je Nikolicu trebalo da prica da predsednik Putin ima krizu srednjih godina. Za cije babe zdravlja je to pricao? Tako se ne stvaraju prijatelji..

    0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!