NIS

Nikolić: Ruske investicije dragocen oslonac Srbiji

Biznis

Autor:

Predsednik Srbije je, u razgovoru sa generalnim direktorom NIS Kirilom Kravčenkom, istakao da je Vlada Srbije posvećena ispunjenju svih ugovorenih obaveza prema stranim investitorima

Tomislav Nikolić

BEOGRAD - Ruske investicije su dragocen oslonac u prevazilaženju ekonomske krize u našoj zemlji, rekao je danas predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa generalnim direktorom NIS Kirilom Kravčenkom, uoči potpisivanja Sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije tokom predstojećeg susreta Nikolića sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

Nikolić je istakao da ruske investicije predstavljaju dragocen oslonac u prevazilaženju ekonomske krize u našoj zemlji i da je Vlada Srbije posvećena ispunjenju svih ugovorenih obaveza prema stranim investitorima, saopštila je Pres služba pedsednika Srbije.

Kravčenko je pred odlazak državne delegacije Republike Srbije predvođene predsednikom Nikolićem u Rusku Federaciju, izrazio je zadovoljstvo što će tamo biti potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije.

On je istakao da će potpisivanje tog sporazuma predstavljati jasan znak ruskim kompanijama da u Srbiji imaju pouzdanog partnera, što će svakako dovesti do većih investicija u našu privredu.

Takođe, Kravčenko upoznao je predsednika Nikolića sa strategijom razvoja Naftne industrije Srbije do 2030. godine.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!