NIKOLIĆ UZVRATIO RAMUŠU: Haradinaj je besan pas koji je osetio krv i mora da bude kažnjen
Foto: AP

Misli da ga neće stići pravda

NIKOLIĆ UZVRATIO RAMUŠU: Haradinaj je besan pas koji je osetio krv i mora da bude kažnjen

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija spremna da odbrani svakoga i sve što joj je Ustavom povereno na čuvanje.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši vodja OVK i nekadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će ako Srbija iz Ustava ne izbriše preambulu o Kosovu i Metohji, kada postane premijer u kosovski ustav ubaciti trećinu teritorije Srbije počev od Niša.

"Haradinaj je pas koji je osetio ukus ljudskog mesa i mora da bude kažnjen, da mu besna pena ne bi i dalje curila na usta", rekao je Nikolić za Novosti.

On je dodao da svako može da želi šta hoće, ocenjujući da se u nekim državama nekažnjeno ponovo raspiruje mržnja prema srpstvu.

Foto: FoNet AP
Foto: FoNet AP

"Oslobodili su ga u Francuskoj (gde je bio priveden po optužnici Srbije za ratna zločine) i sada misli da nikada neće biti kažnjen ako počini zločin nad Srbinom. Sve dok u državama EU ne speru greh načinjen priznavanjem tzv. nezavisnosti, on neće biti dostupan pravdi. Nekažnjeno se u nekim državama ponovo raspiruje mržnja prema srpstvu", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da: "Dok ne prodju izbori za privremene institucije u Prištini, naslušaćemo se svega".

Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 11. jun ove godine. ;

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track