Rusija i Ukrajina ne poštuju prava LGBT populacije

NIŠTA OD PARADE: Uhapšeno 43 ljudi na gej skupovima!

Planeta

U Moskvi na zabranjenom protestu privedeno 30, a u Kijevu 13 građana

Rusija, Ukrajina, gej parada, LGBT,

U Rusiji kazne za propagiranje prava gejeva 16.000 dolara

MOSKVA/KIJEV - Neuspele parade ponosa.
Ruska policija privela je najmanje 30 boraca za prava gej populacije i njihovih protivnika na neodobrenom skupu u Moskvi, a slično se dogodilo i u Ukrajini, gde je u Kijevu uhapšeno 13 ljudi.

Naime, gej aktivisti su pokušali da razviju transparent ispred Donjeg doma ruskog parlamenta kojim se osuđuje zakon donet u januaru, ali su rasterani. Donji dom ruske Dume izglasao je zakon kojim se javni događaji i širenje informacija o LGBT populaciji maloletnicima kažnjava sa 16.000 dolara.

Takođe, uprkos sudskoj zabrani, oko 100 gej aktivista okupilo se i u Kijevu, na prvoj Paradi ponosa u Ukrajini. Skup, koji su obezbeđivale jake policijske snage, trajao je pola sata. Na istom mestu okupili su se i protivnici Parade, a među njima i grupa pravoslavaca koji su nosili ikone i krstove. Policija je privela izgrednike koji su provocirali učesnike Parade i cepali im postere.

Među okupljenima su, kako su preneli neki ukrajinski mediji, bili i gradonačelnik Minhena i jedan član Evropskog parlamenta.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Mnogo funkcionera veruje da je na snazi komunistički totalitarizam i da su političari iznad zakona Dragomir Anđelković, analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!