Rusija i Ukrajina ne poštuju prava LGBT populacije

NIŠTA OD PARADE: Uhapšeno 43 ljudi na gej skupovima!

Planeta

U Moskvi na zabranjenom protestu privedeno 30, a u Kijevu 13 građana

Rusija, Ukrajina, gej parada, LGBT,

U Rusiji kazne za propagiranje prava gejeva 16.000 dolara

MOSKVA/KIJEV - Neuspele parade ponosa.
Ruska policija privela je najmanje 30 boraca za prava gej populacije i njihovih protivnika na neodobrenom skupu u Moskvi, a slično se dogodilo i u Ukrajini, gde je u Kijevu uhapšeno 13 ljudi.

Naime, gej aktivisti su pokušali da razviju transparent ispred Donjeg doma ruskog parlamenta kojim se osuđuje zakon donet u januaru, ali su rasterani. Donji dom ruske Dume izglasao je zakon kojim se javni događaji i širenje informacija o LGBT populaciji maloletnicima kažnjava sa 16.000 dolara.

Takođe, uprkos sudskoj zabrani, oko 100 gej aktivista okupilo se i u Kijevu, na prvoj Paradi ponosa u Ukrajini. Skup, koji su obezbeđivale jake policijske snage, trajao je pola sata. Na istom mestu okupili su se i protivnici Parade, a među njima i grupa pravoslavaca koji su nosili ikone i krstove. Policija je privela izgrednike koji su provocirali učesnike Parade i cepali im postere.

Među okupljenima su, kako su preneli neki ukrajinski mediji, bili i gradonačelnik Minhena i jedan član Evropskog parlamenta.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (8)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • idi begaj

  idi begaj

  Znaju Rusi kako se to radi,a ne kao ovi nasi,stanu sa njima u povorku...pih.

  31 Odgovori 
 • xenon

  xenon

  Među okupljenima su, kako su preneli neki ukrajinski mediji, bili i gradonačelnik Minhena i jedan član Evropskog parlamenta.
  ************************************************************
  Dal` treba sta dalje uopste komentarisati!?

  24 Odgovori 
 • idi begaj

  idi begaj

  A mi se guramo da im udjemo u ...EU,a ucice oni nama...

  22 Odgovori 

Poslednji komentar

 • @Putin

  @Putin

  Treba ih razumeti.Svi mi smo stvoreni od istog Boga ma kako se on zvao.Ja sam sa tim odavno nacisto.Sve sto majka rodi lopata negde ceka.Homosexualcima treba omoguciti ista prava kao i svima ostalima.Problem nastaje kad oni pokusavaju da budu isti kao mi.Celo vreme i na svakom mestu oni pricaju o tome kako treba prihvatiti razlicitosti.Ako smo razl ... više iciti onda ne mozemo biti isti.Pazite..njihov ideoloski sef je govorio:Bog je mrtav,ne postoji brat,ne treba imati ljubavi prema porodici zato sto je konzervativna,porodica je prevazidjena...itd.Ukratko ja licno sam za to da im se daju prava ali ne i pravo da usvajaju decu.To je mogao da smisli samo neko kome je um pomracen a namere zle.U Holandiji su im to pravo dali pa su videli da je to glupost..nisu mogli da ga ukinu ali su dodali da ako zele da usvoje dete mora da usvoje i majku tog deteta.Od tad vise decu ne usvajaju..Cudno.

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!