Rusija i Ukrajina ne poštuju prava LGBT populacije

NIŠTA OD PARADE: Uhapšeno 43 ljudi na gej skupovima!

Planeta

U Moskvi na zabranjenom protestu privedeno 30, a u Kijevu 13 građana

Rusija, Ukrajina, gej parada, LGBT,

U Rusiji kazne za propagiranje prava gejeva 16.000 dolara

MOSKVA/KIJEV - Neuspele parade ponosa.
Ruska policija privela je najmanje 30 boraca za prava gej populacije i njihovih protivnika na neodobrenom skupu u Moskvi, a slično se dogodilo i u Ukrajini, gde je u Kijevu uhapšeno 13 ljudi.

Naime, gej aktivisti su pokušali da razviju transparent ispred Donjeg doma ruskog parlamenta kojim se osuđuje zakon donet u januaru, ali su rasterani. Donji dom ruske Dume izglasao je zakon kojim se javni događaji i širenje informacija o LGBT populaciji maloletnicima kažnjava sa 16.000 dolara.

Takođe, uprkos sudskoj zabrani, oko 100 gej aktivista okupilo se i u Kijevu, na prvoj Paradi ponosa u Ukrajini. Skup, koji su obezbeđivale jake policijske snage, trajao je pola sata. Na istom mestu okupili su se i protivnici Parade, a među njima i grupa pravoslavaca koji su nosili ikone i krstove. Policija je privela izgrednike koji su provocirali učesnike Parade i cepali im postere.

Među okupljenima su, kako su preneli neki ukrajinski mediji, bili i gradonačelnik Minhena i jedan član Evropskog parlamenta.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rijaliti emisije su postale naša realnost. Glavno pitanje trenutno je da li uopšte ima realnosti van rijalitija Aleksandra Janković, klinički psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde