"Noć pozorišta" u Srbiji

17. novembar

"Noć pozorišta" u Srbiji

Srbija -
U 15 gradova i njihovih 46 kulturnih ustanova biće organizovano više od 60 predstava i 30 propratnih sadržaja

BEOGRAD - Manifestacija "Noć pozorišta" biće drugi put održana u Srbiji 17. novembra i to u 15 gradova: u Vranju, Pirotu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Aranđelovcu, Lazarevcu, Zaječaru, Šapcu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Novom Sadu, Kikindi, Apatinu i Subotici.U 46 kulturnih ustanova biće organizovano više od 60 predstava i 30 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, izložbe, radionice).

Novina ove godine je uključivanje i predstavljanje dramskih sekcija osnovnih škola čije najbolje predstave biće izvedene u "Noći pozorišta".

"Noć pozorišta" realizuje se u okviru projekta "European theatre night", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, lokalnih samouprava i kulturnih institucija.

"European theatre night" je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i kultura približi široj javnosti.

Osim u Srbiji i Hrvatskoj, projekat se realizuje i u Slovačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Mađarskoj i Austriji, a od sledeće godine u "Noći pozorišta" uživaće i publika u Španiji i Portugalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja