Nastavljena borba protiv korupcije

NOVA HAPŠENJA: Ojadili Železaru Smederevo za 5,7 miliona evra!

Crna Hronika

Autor:

Policija u Smederevu uhapsila 13 osumnjičenih za krađu 200.000 tona čeličnog otpada

Železara Smederevo, hapšenja, Đorđe Jovanović

Inspektori privode osumnjičenog Đorđa Jovanovića

SMEDEREVO - Krali na veliko!
Trinaestočlana grupa je uhapšena, dok se za jednom osobom traga zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava ukrali 200.000 tona čeličnog otpada i time oštetili „Železaru Smederevo“ za oko 5,7 miliona evra, potvrdio je Milorad Veljović, direktor policije. Privedeni su radnici fabrike „Harsko metals“ iz Smedereva i direktori još nekoliko firmi, a prvi je iza rešetaka završio Đorđe Jovanović, direktor „Harsko metalsa“, koji se sumnjiči da je organizovao pljačku!

- Ugovorom je bilo dogovoreno da se čelični otpad, koji je sadržao i procenat gvožđa, preradi i vrati u dalji proces proizvodnje preduzeća „Harsko metals Srbija“. Međutim, umesto da posle prerade vrate oko 200.000 tona upotrebljivog čeličnog otpada, radnici „Harsko metalsa“ prodavali su ga privatnim preduzećima iz Smedereva - kaže za Kurir izvor iz MUP Srbije, dodajući da su privedeni potkradali železaru u poslednjih godinu dana, otkad je ta firma u državnom vlasništvu.

Uhapšeni su, kako je utvrdila istraga, tone čeličnog otpada prodali firmama iz Smedereva za oko 40.000 evra, a železari su vratili bezvrednu šljaku, što su potvrdile i laboratorijske analize.

- Vlasnici privatnih preduzeća čelični otpad izvozili su u Rumuniju i Albaniju i tako zaradili velike sume novca. Policija je u tim firmama našla oko 300 tona tog otpada spremnog za izvoz - kaže naš sagovornik.

Ilustracija: Aleksandar Gajić zoom Ilustracija: Aleksandar Gajić

Ovo su imena uhapšenih

♦ Đorđe Jovanović, director „Harsko metalsa“
♦ Aleksandar Rajković
♦ Igor Mihajlović
♦ Milovan Novokmet
♦ Miroslav Pavlović
♦ Nebojša Petrušević
♦ Dalibor Dimitrijević
♦ Boban Crnoseljanski
♦ Miroslav Vasić
♦ Miodrag Jovanović,vlasnik firme „Pašer metali“
♦ Goran Janićijević, vlasnik firme „Ema“
♦ Živojin Marinković, vlasnik firme „Blubis“
♦ Miroslav Jovanović

Majka hapšena zbog diploma

Uhapšeni Đorđe Jovanović sin je Side J. (65), nekadašnjeg referenta za učenička pitanja u Tehničkoj školi u Smederevu, koja je bila hapšena u julu prošle godine zbog sumnje da je s još nekoliko profesora falsifikovala diplome.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (14)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • >>Munja

  >>Munja

  Jedva su cekali da Amerikanci odu da mogu da nastave sa upropascavanjem zeljezare.E tako to rade nasi strucnjaci pa se onda cudimo sto niko nece da investira kod nas.

  17 Odgovori 
 • Panta Rei

  Panta Rei

  Šta je radila policija dok su oni danima i danima drndali po otpadu? Svi su me razočarali, posebno ŽUTI koji su omogućili sistemsku korupciju od vrha do dna. Uvezali se k'o svinjska crevca. Ni Bog ih ne može rasplesti. Za to će trebati godine i godine predanog rada, a uspavani građani će letargično posmatrati. Vreme je za buđenje.

  16 Odgovori 
 • JANA

  JANA

  Ovako nam je uništena kopletna privreda. Nemoguće je da tadašnja vlast nije znala za to.
  Zanimljivo da su u tim kriminalnim radnjama učestvovali najviše muškarci?

  15 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Lale

  Lale

  Mi srbi smo mnogo poslusan, naivan i dobar narod i volimo da slusamo "nase" lidere. Mi smo bez lidera ko krdo ovaca. Jel reko cika Velja: "Kraduckajte, kraduckajte"

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!