Uživo: Nadal  uzeo sedmi Rolan Garos

Finale Rolan Garosa

Uživo: Nadal uzeo sedmi Rolan Garos

Tenis -
Španac je posle dva dana i četiri seta porazio Novaka Đokovića 1:3 (4:6, 3:6, 6:2, 5:7) u finalu Rolan Garosa
1 / 4

PARIZ - Dva najbolja tenisera sveta Novak Đoković i Rafael Nadal će na terenu Filip Šatrije u 13 sati završiti zbog kiše prekinuti finalni meč Rolan Garosa, koji se s pravom naziva istorijskim.

Novak Đoković ima priliku da osvoji i četvrti Grend slem turnir u nizu, što nikom nije pošlo za rukom od 1969. i Roda Lejvera, dok se Rafael Nadal bori za rekordnu, sedmu titulu u Parizu, čime bi prestigao Bjerna Borga po broju trofeja na Rolan Garosu.

Pratite kretanje rezultata u finalu Rolan Garosa.

5:7 - Gem koji ne sme da izgubi Novak je dobro počeo, ali je Nadal potom uzeo prvi poen - 15:15. Španac mnogo iza osnovne linije čeka servis Đokovića, a ovaj posle dva smeča stiže do prednosti - 30:15.

Ne ulazi prvi servis. Forhend ide u aut - 30:30, Nadal na dva poena od pobede. Kratku loptu Đokovića Španac koristi i stiže do meč lopte. Dupla greška za kraj.

Nadal je uzeo sedmi Rolan Garos

5:6 - Na terenu zraci sunca. Nadal posle greške Đokovića i as servisa dolazi do 30:0. Novak je pogodio liniju, a protest Nadala, koji smatra da je lopta bila u autu nije ga ni malo dotakao - 30:15. Španac ne pogađa prvi servis što najbolji svetski teniser kažnjava 30:30.

Novak je napravio neiznuđenu grešku 40:30. Opet drugi servis Nadala. Dug poen osvaja Španac i dolazi do 6:5 u četvrtom setu. Đoković servira za taj brejk i ostanak u meču.

5:5 - Nakon dobrog napada iz forhenda, posle kojeg je došao do poena, Novak greši - 15:15. Napad i smeč za 30:15. Razmene udaraca su sve duže i iscrpljujuće, ali je i Đoković sve sigurniji - 40:15. Servis viner za 5:5.

Kiša sve jače pada, ali su Nadal i Đoković odlučili da ostanu na terenu i na klupama sačekaju da oblak prođe. Igra se dalje.

4:5 - Nadal sigurno počinje servis gem 30:0. Španac koristi i najmanju priliku da napadne i u momentu kada organizatori razmišljaju o novom prekidu, jer oblaci prete Parizu, dolazi na gem od sedme titule na Garosu - 5:4. Novak ima servis.

4:4 - Novak želi da bude agresivan, ali deluje pomalo neodlučno. U servis gemu koji mora da dobije na 15:15 Srbin realizuje napad i stiče prednost 30:15. Kiša sve jače pada, a i udari vetra su sve snažniji.

Posle nepravilnog odskoka lopte, Novak greši - 30:30. Dobro je, kik servis za 40:30. Neda se Novak, as za 4:4.

3:4 - Španac sa dva uzastopna poena otvara sedmi gem, ali potom forhend šalje u aut 30:15. Svesatan da je požurio i pomogao Špancu Novak se ljuti na sebe. Nadal je i dalje veoma precizan što mu donosi novi gem - 3:4

3:3 - Dobro je. Novak je dobio prvi gem u nastavku i izjednačio na 3:3 u četvrtom setu.

2:3 - Sa osam osvojenih od deset odigranih poena u nastavku finala Rolan Garosa, Nadal pokazuje da je raspoložen za igru. Nadal lako stiže do 3:2 u četvrtom setu.

2:2 Nadal je odmah na startu drugog nastavka napravio brejk. Došao je do brejk lopte i onda uz pomoć mreže vratio brejk koji je juče izgubio.

Konačno. Đoković i Nadal su na terenu i imaju pet minuta za zagrevanje, pre nego što nastave duel, koji je juče posle tri sata prekinut zbog kiše.

Dok kišni oblaci iznad Pariza ne nestaju, a organizatori očekuju da finale bude okončano pre 18 časova kada fudbalske reprezentacije Francuske i Engleske igraju meč na Evropskom prvenstvu u Ukrajni i Poljskoj, Novak Đoković i Rafael Nadal su trenirali na stadionu Filip Šatrije.

Navijajte za Novaka i meč gledajte ovde.

2:1 - Nadal je prekinuo niz od osam uzastopnih gemova srpskog igrača. Obojica tenisera su saglasni da se meč prekine jer je kiša prilično nakvasila teren i otežala odskok loptice.

2:0 - Đoković maksimalno kontroliše dešavanja na terenu, nema lopte na koju se pravilno ne namešta. Nadal pokazuje veliku nervozu prilikom svake pauze što Novak koristi - 2:0.

1:0 - U prvom gemu četvrtog seta Novak je posle razmene 44 udarca sa Nadalom, ponovo napravio pritisak na drugog igrača sveta - 15:30. Nadal se u narednom poenu hrabro odlučio na kratku lopu i stigao do izjednačenja, a posle neiznuđene greške Đokovića i do prednosti 40:30.

Novak je maksimalno fokusiran i u svakoj prilici napada Španca i dolazi do prilike za brejk. Sjajna odbrana i bekhend kojim je osujećen Nadalom izlazak na mrežu 1:0 .

Četvrti set: Može li Đoković do 2:2?

6:2 - Posle 0:2 na početku trećeg seta, Novak se probudio. Gem u kom je servirao odigrao je savršeno i bez izgubljenog poena uzeo prvi set u finalu Rolan Garosa. Idemo Nole!

5:2 - Novak je sve sigurniji, lopte su mu duboke i sve je više šansi da napada. U sedmom gemu na servis Nadala, Srbin ima novu šansu za brejk. Đoković se mnogo bolje kreće i rezultat je vidljiv v- dupli brejk u trećem setu 5:2. Najbolji teniser sveta serviraće za prvi set Rolan Garosa.

4:2 - Posle brejka Novak deluje spremno da se potpuno vrati u duel. Uz prvi as u meču koji traje dva sata i dvadeset minuta, Srbin osigurava brejk.

3:2 - Prvi put u meču Novak ima brejk prednosti. Nadal deluje sve nesigurnije i sada je samo pitanje hoće li servis proraditi i pomoći Đokoviću da materijalizuje ono što je napravio.

Nema predaje

2:2 - Posle zaostatka od 0:30. Novak sa dva dobra servisa dolazi do izjednačenja. U narednom poenu uz pomoć mreže, koju je tokom poena. Srbin nikako da veže nekoliko poena, pa će se još jednom igrati na razliku 40:40.

U prvoj igri na razliku Novak je vodio, ali je sjajan poen za izjednačenje bekhendom poslao u aut. To ga nije demoralisalo i potpuno se vrtatio u meč - 2:2 u trećem setu.

1:2 - U trećem gemu Đoković je stigao do 0:30 i nagovestio da ima snage da se vrati. I dalje napada i ne misli da se preda, kao ni u mečevima sa Sepijem ili Congom. Srbin ima dve brejk lopte. Jedna je bila dovoljna - 1:2! Još nije gotovo.

Đoković vapi za servisom

0:2- Đoković nikako da pronađe igru što rastrčani i razigrani Nadal, maksimalno kažnjava. Prvi brejk u trećem setu 2:0 za Španca, koji je sve bliže sedmoj tituli u Parizu.

0:1 - Prvi gem trećeg seta potvrdio je da se Novak neće predati. Posle sjajnog napada došao je do brejk lopte 30:40. Duga razmena udaraca u kojoj je Novak imao pa izgubio inicijativu pripala je Nadalu - 40:40. Đoković je svestan da mora da napada, skraćuje poene ali i greši - Nadal vodi 1:0.

Treći set: Đokovićeva poslednja šansa

3:6 - Ni posle pauze od dvadesetak minuta situacija na terenu nije se promenila. Nadal je brejkom uzeo i drugi set - 3:6.

3:5 - Nadal koristi neiznuđene greške i pad u koncentraciji Novaka Đokovića i stiže na gem od osvajanja drugog seta u finalu Rolan Garosa - 3:5.

Kiša u možda najboljem monetu po Novaka Đokovića prekida finalni meč Rolan Garosa.

Posle pauze teniseri su na terenu. Novaka čeka servis gem.

3:4 - Đokoviću treba lak gem bez pritisaka, ali Srbin nikako da do njega dođe. Ponovo je suočen sa brejk loptom i nezadovoljan jer mu se čini da žuri. Treba li pominjati da servis još uvek ne ide. Dugu razmenu poena u kojoj je lopta dva puta pala tik ispred Đokovića, Španac pretvara u brejk, a Novak uz upozorenje sudije u stolici lomi reket i deo stolice na kojoj sedi - 3:4.

3:3 - lako i sa samo jednim izgubljenim poenom, Nadal stiže do 3:3.

3:2 - Ponovo je Novak u momentu kada je imao šansu da povede bio suočen sa zaostatkom. Nadal je poveo 15:30, ali je potpm pogrešio - 30:30. Novak pogađa prvi servis za 40:30. To je jedini segment igre u kom može mnogo bolje . Napad je prošao, Novak vodi 3:2 u drugom setu!

Prvo vođstvo Đokovića

2:2 - Četvrti gem Novak otvara neiznuđenom greškom, ali Nadal uzvraća četvrtom servis greškom.Bekhend Španca ide u aut 15:30, evo šanse. Novak se sjajno brani i bekhendom iz defanzive stiže do dve brejk lopte. Dobrim napadom i trećim lobom Đoković izjednačuje na 2:2. Idemo! Samo servis Srbina mora da se podigne.

1:2 - Treći gem drugog seta Novak je morao da dobije, ali posle četiri poena nije imao prednost 30:30. Đoković ponovo, kao i na startu meča nije maksimalno fokusiran na igru, što Nadalu omogućava da pojača pritisak 40:40. Napad Španca ide u aut, a Novak potom uzima i drugi poen - 2:1.

0:2 - Za razliku od Đokovića Nadal pogađa prvi servis i to je ono na čemu Španac pravi ključnu prednost u dosadašnjem toku meča. Ipak, Novak uspeva da pripreti i stigne do 40:40. Rafa je dobro servirao, krenuo napred ali ga je Đoković po drugi put lobovao - brejk lopta. Nadal se izvukao servisom.

Dok se igralo na razliku Đoković je prokomentarisao kako su mu sve lopte kratke, što Nadalu omogućava da napadne i povede sa 2:0 na startu drugog seta.

0:1 - Kao i na startu meča, Đoković servisom otvara drugi set. Posle neiznuđene greške najboljeg tenisera sveta Nadal ima prvu brejk loptu u drugom delu igre. Opet ne ulazi prvi servis. Nadal je bekhendom potpuno izbacio Novaka van terena, ali Đoković posle 21 udarca koji su rivali razmenili forhendom pogađa jedini mogući ugao, novo izjednačenje.

Nažalost Rafa opet ima priliku za brejk. I opet dupla greška. Svi pa i Novak su u čudu - 0:1.

Drugi set: Novak polomio klupu

4:6 - Nadal osvaja prva dva poena u gemu, koji može da mu donese prvi set u finalu Rolan Garosa. Novak posle lošeg starta meča, sada mnogo bolje reternira, što mu omogućava da igra poene, ali nažalost sjajan napad i skraćena lopta Nadala donose mu dve set lopte. Servisom i forhendom Španac posle 58 minuta stiže do 6:4.

4:5 - Suočen sa opašnošću od gubitka prvog seta Novak sjajno igra prva dva poena u devetom gemu i posle skraćene lopte i loba vodi 30:0. Rafa uzima samo jedan poen, a Novak bekhendom ostaje u igri 5:4.

3:5 - Nadal se sjajno brani u osmom gemu i posle tri bekhenda koja je Đoković poslao u aut uspeva da materijalizuje brejk 5:3 u prvom setu.

3:4 - Sedmi po mnogima najvažniji gem u setu nije počeo dobro, Nadal je poveo 15:30. Četvrti poen posle duge razmene donosi izjednačenje 30:30. Bekhend Srbina ide u mrežu i Nadal ima sedmu brejk loptu, ali je ne koristi. Nova greška Đokovića, posle koje je Srbin duplom servis greškom u najgorem mogućem trenutku posle 44 minuta igre Špancu poklonio treći brejk - Nadal vodi 4:3, a Novak je nezadovoljan servisom.

3:3 - U pauzi između petog i šestog gema mnogi gledaoci na stadionu Filip Šatrije su razvili kišobrane, ali se prekid zbog kiše još ne nagoveštava. Novaku sada svakako ne bi odgovaralo da dođe do prekida, jer je na servis Nadala ponovo 30:30. Nadal uzima poen, ali forhend Srbina donosi novu igru na razliku, u kojoj Nadal stiže do prednosti. Novak se definitivno vraća i uspeva da kontroliše sve više poena, novo izjednačenje.

Nadal nikako ne uspeva da ubaci prvi servis, ali Novak napadajući šalje forhend u aut. Primetno je da je Španac sve više u defanzivi i sve dalje od osnovne linije - treće izjednačenje. Posle duple greške Nadala i dobrog napada Novak vraća i drugi brejk - 3:3. Idemo iz početka!

2:3 - Krenuo je Novak. Iako je rezultat i dalje na strani Nadala,koji ima brejk prednosti Đoković, koji je nezadovoljan kvalitetom servisa, deluje sve sigurnije, što potvrđuje podatak da je osvojio dva gema uzastopno 3:2.

1:3 - Četvrti gem u finalu Rolan Garosa doneo je malo neizvesnosti, jer je Novak na servis Nadala stigao do 30:30. U narednom poenu Novak pravi neiznuđenu grešku, ali posle greške Nadala iz forhenda stiže do izjednačenja. Španac je i treći forhend u istom gemu poslao u aut što Novaku daje brejk šansu. Duga razmena u narednom poenu u novi aut drugog igrača sveta donosi Đokoviću prvi brejk 1:3.

0:3 - Ni u trećem gemu u kom je drugi put na meču servirao Novak nije proigrao. Sa svega jednim izgubljenim poenom, Nadal pravi dupli brejk i vodi sa 3:0.

0:2 - Rafa je bez izgubljenog poena i uz dve vezane neiznuđene greške Đokovića, osigurao brejk - 2:0.Španac za sada gospodari terenom.

0:1 - Počelo je... U prvom gemu, Đoković se suočio sa 0:40 i tri vezane brejk lopte, koje je spasao. U igri na razliku Nadal je dobio novu šansu da Srbinu oduzme servis i posle Novakovog drugog servisa u tome je i uspeo.

Rivali 33 put Novak Đoković i Rafael Nadal prvi put su se sastali baš na Rolan Garosu 2006. godine, igrali su 32 puta jedan sa drugim, a Španac vodi sa 18-14. Dobio je poslednja dva meča (Monte Karlo i Rim), ali je pre toga Đoković bio bolji na sedam okršaja u nizu, uključujući i dva prošlogodišnja finala na šljaci u Rimu i Madridu.Pre samog izlaska na teren Nadal je kratko rekao:"Biće neizvesno, sve je moguće" , kazao je Španac.Đoković je pred svoje prvo finale istakao:" Veoma sam uzbuđ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track