Nove uniforme Vojske Srbije

Društvo

Autor:

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas kadetima i kadetkinjama prvog kadetskog puka Vojne akademije nove maskirne uniforme Vojske Srbije tipa "M-10"

nove uniforme, Vojska Srbije, nove maskirne uniforme, uniforma tipa "M-10"

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas kadetima i kadetkinjama prvog kadetskog puka Vojne akademije nove maskirne uniforme Vojske Srbije tipa "M-10".

Prvom uvođenju nove vojničke uniforme u Vojsci Srbije nakon 18 godina prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Miloje Miletić.

Uniforma tipa "M-10" je potpuno novog kroja s digitalnom šarom koja se koristi i u najrazvijenijim armijama.

Novu uniformu, koja je maksimalno funkcionalna i prilagođena potrebama vojnika 21. veka, ali i nastavlja duh tradicije, izradila je Holding kompanija "Pamučni kombinat Jumko" iz Vranja.

Iz te fabrike će izaći ukupno 8.500 kompleta, a do kraja sledeće godine sve jedinice Vojske Srbije nosiće uniforme tipa "M-10".

Karakteristično za novu uniformu je to što je sastavljena iz 14 odevnih delova - od rublja do troslojne vetrovke, objavljeno je na internet stranici MInistarstva odbrane.

Praktično ispitivanje uniforme tipa "M-10" izvršava se u 41. pešadijskom bataljonu Četvrte brigade i 63. padobranskom bataljonu Specijalne brigade.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Pitanje je šta će se dalje dešavati ako nešto ozbiljno ne preduzmemo kao država protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!