Prikaži najnovije vesti
nove uniforme, Vojska Srbije, nove maskirne uniforme, uniforma tipa "M-10"

Nove uniforme Vojske Srbije

Društvo 17

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas kadetima i kadetkinjama prvog kadetskog puka Vojne akademije nove maskirne uniforme Vojske Srbije tipa "M-10"

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas kadetima i kadetkinjama prvog kadetskog puka Vojne akademije nove maskirne uniforme Vojske Srbije tipa "M-10".

Prvom uvođenju nove vojničke uniforme u Vojsci Srbije nakon 18 godina prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Miloje Miletić.

Uniforma tipa "M-10" je potpuno novog kroja s digitalnom šarom koja se koristi i u najrazvijenijim armijama.

Novu uniformu, koja je maksimalno funkcionalna i prilagođena potrebama vojnika 21. veka, ali i nastavlja duh tradicije, izradila je Holding kompanija "Pamučni kombinat Jumko" iz Vranja.

Iz te fabrike će izaći ukupno 8.500 kompleta, a do kraja sledeće godine sve jedinice Vojske Srbije nosiće uniforme tipa "M-10".

Karakteristično za novu uniformu je to što je sastavljena iz 14 odevnih delova - od rublja do troslojne vetrovke, objavljeno je na internet stranici MInistarstva odbrane.

Praktično ispitivanje uniforme tipa "M-10" izvršava se u 41. pešadijskom bataljonu Četvrte brigade i 63. padobranskom bataljonu Specijalne brigade.

 

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir