NOVI DETALJI IZ PRIZNANJA BOJANA RADOVANOVIČA: Fudbaleri Mladosti protiv Partizana trčali u rikverc
Foto: Zorana Jeftić

Šokantno

NOVI DETALJI IZ PRIZNANJA BOJANA RADOVANOVIČA: Fudbaleri Mladosti protiv Partizana trčali u rikverc

Fudbal -
Bivši član Upravnog odbora Partizana Bojan Radovovanović priznao je u Tužilaštvu za organizovani kriminal da je Mladost iz Apatina nekoliko puta pustila Partizan da pobedi.

Dnevni list "Sport" prenosi da je kontroverzni biznismen u Tužilaštvu za organizovani kriminal izjavio da je kao "čovek od poverenja u klubu" bio prisutan kada se sređivalo da Mladost iz Apatina odigra slabije protiv crno-belih u Kupu.Tužilac je Radovanovića pitao kako su to igrači Mladosti namestili meč?"Trče u rikverc", odgovorio je Radovanović i objasnio:"Nisam ja lično dogovarao, ali sam bio čovek od poverenja koji je trebalo da bude na sastanku. Nenad Bjeković, njegova svita i ja bili smo prisutni na ručku pre te utakmice kod predsednika kluba iz Apatina. Nakon toga Bjeković i ja smo otišli u njegovu kancelariju gde nam je rekao da će sve biti u redu i da će utakmica proteći mirno. Njihovi će da odrade svoj posao, odnosno da puste Partizan da prođe. Bio sam prisutan i na ručku i posle u kancelariji kod tadašnjeg predsednika FK Mladost iz Apatina. Tada mu je Bjeković rekao da će biti plaćeno preko računa ili u kešu. Bio je to Kup meč i Partizan je glatko dobio. Posle je Apatin na isti ili sličan način puštao crno-bele da pobede i u prvenstvenim utakmicama. To je već postalo normalno".Radovanović je otkrio i na koji način su „pravdana“ prebačena sredstva za nameštanje mečeva."Mogu da pravdaju navodno ugovorom o zajmu ili na neki sličan način to da zaštite, odnosno sve što se zaista dogodilo - nameštanje utakmice", rekao je Radovanović, a na pitanje tužioca zašto se niko nije setio to da proveri, dodao je:"Znate kako, u to vreme su i Bjeković i Žarko Zečević bili moćni. Pogotovo Zečević, koji je u to vreme bio generalni sekretar kluba i vrlo moćan u drugim krugovima".

Tadašnji trener crno-belih Miroslav Đukić bio je šokiran kada je čuo od nekadašnjeg predsednika FSS Zvezdana Terzića da Partizan namešta mečeve."Nikako ne optužujem Terzića, zato što znam da nije učestvovao u nameštanju te utakmice. Međutim, iz nekih vrlo preciznih izvora je znao da je namešten meč, očigledno iz Apatina. Saopštio je to Đukiću, koji takođe nije učestvovao u dogovoru sa Bjekovićem i Zečevićem. On je pošten sportski radnik i odmah dan posle meča postrojio je igrače na treningu i rekao im: Ako bilo ko od vas zna da je utakmica sa Apatinom nameštena - neka se javi, ja više neću biti trener. A posebno pitam tebe, Bojane Zajiću. Inače, Zajić je bio tada najbolji igrač Partizana koji je u taj klub došao iz BASK-a, čiji sam ja bio potpredsednik. Bojan je odgovorio da ništa nije primetio, da je igrao fudbal. A igrači su znali između sebe, ali nije hteo dečko, normalno, da kaže da su ih ovi puštali", rekao je Radovanović, prenosi Sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track