NOVI DETALJI O NESTANKU MEDINA: Znao da je u opasnosti, pa poneo pušku
Foto: Facebook Printscreen

Od Petrovčanina ni traga ni glasa

NOVI DETALJI O NESTANKU MEDINA: Znao da je u opasnosti, pa poneo pušku

Crna Gora -

Tek što je izašao do kapije ZIKS-a, Baranina Vladimira Ulamu juče su sačekali policajci koji su ga priveli zbog sumnje da je oteo Petrovčanina Nemanju Medina.

Policajci koji su sačekali Ulamu prilikom izlaska iz ZIKS-a, nisu mu stavljali lisice na ruke već je on, očito po prethodnom dogovoru, ušao u maricu koja ga je čekala.

Crnogorski mediji prenose nove detalje iz istrage o nestanku Medina, koji ukazuju na sumnju da je ovaj mladić znao da mu preti opasnost.Prema nezvaničnim informacijama, prikupljeni dokazi barske policije i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici govore da je Ulama, pre Medinovog nestanka, vršio pritisak na njega da dođe u Virpazar. Petrovčanin je navodno pokušao tome da se odupre, ali mu nije pošlo za rukom.

Vladimir Ulama, Foto: CDM
Vladimir Ulama, Foto: CDM

"Izjave svedoka i ostali dokazi potvrđuju da je Ulama u više navrata tog dana pozivao Medina i tražio od njega da dođe u Virpazar. U tome je, po svemu sudeći, bio vrlo uporan. Svedoci tvrde da je Medin pokušao da izbegne ovaj susret i da je i pitao sagovornika da li je neophodan njegov dolazak, ali je Ulama bio neumoljiv i gotovo da mu nije ostavljao mogućnost izbora. Medin je očito predosetio da mu preti opasnost pa je pozvao jednog prijatelja da ode sa njim. Međutim, ovaj nije mogao jer se nalazio u drugom gradu. Pozvao je potom i drugog prijatelja, alion je navodno bio bolestan. Sve ukazuje da Medin nije imao mnogo izbora pa je na kraju uzeo staru, neispravnu pušku, stavio je na zadnje sedište i zaputio ka Virpazaru, gde mu se gubi svaki trag", kazao je izvor.

Krivična prijava je prošle sedmice podneta protiv Ulame i njegovih, tada uhapšenih, saučesnika, a dva dana kasnije viši državni tužilac Željko Tomković podneo je i naredbu za sprovođenje istrage. U toj naredbi se navodi da su Ulama i Podgoričanin Darko Mijović (26) 8. jula u Virpazaru, "zadržali Nemanju Medina duže od deset dana".

Takođe, Bogdan Milić (34), Marko Vujačić (45) i Zoran Muhadinović (44), se sumnjiče da su od 8. jula do 4. avgusta, pružili pomoć Ulami.Nadležni veruju da je Medina sa osumnjičenima spajala trgovina oružjem, što je bio i razlog zbog kojeg je nestali mladić, kako se sumnja, tog dana došao do Virpazara gde se susreo sa Ulamom.Petrovčanin je nestao 8. jula i od tada mu se gubi svaki trag.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track