(FOTO) NOVOPAZARAC ISKASAPIO ŽENU I SVASTIKU U AUSTRIJI: Skakao po glavi žrtava dok su umirale!
Foto: Printscreen Krone.at/Heinz Weeber, Ubica žene I Svastike

U štajerskoj počelo suđenje srpskom državljaninu za dvostruko ubistvo

(FOTO) NOVOPAZARAC ISKASAPIO ŽENU I SVASTIKU U AUSTRIJI: Skakao po glavi žrtava dok su umirale!

Austrija -

LEOBEN - U ponedeljak je počelo suđenje srpskom državljaninu zbog svirepog dvostrukog ubistva.On je ubio svoju žene i njenu sestru u aprilu u Kapfenbergu.

Zločin se dogodio 4. aprila na ulici u mestu Kapfenberg u Štajerskoj, kada je optuženi R.R. Iz Novog Pazara u blizini železničeke stanice iznenada nožem napao suprugu (30), koja je bila u pratnji svoje godinu dana mlađe sestre.

U tom trenutku dve žene išle su u policijsku stanicu da podnesu prijavu protiv tridesetčetvorogodišnjaka zbog nasilja. Naime, iako je bračni par živeo odvojeno, optuženi je uporno pokušavao da stupi u kontakt sa suprugom, koja ga je ostavila zbog nasilja u porodici. Međutim nesrećne žene nikada nisu stigle do policije.

Tridesečetvorogodišnjak je dvanaest puta zario nož u telo svoje žene, a u sestru je izbo tri puta. Zatim je divljački gazio žene, koje su oblivene krvlju ležale na asvaltu. „On je sa obe noge skočio na glave svojih žrtava. Na licu njegove supruge ostao je otisak njegovih cipela“, izjavila je državna tužiteljka.

Optuženi je na suđenju izjavio da je bio očajan, jer ga je žena ostavila i po svaku cenu je želeo da se pomire, međutim ona nije odgovarala na njegove pozive i poruke i odbijala je svaki kontakt.Tog kobnog dana optuženi je ujutru otišao do njenog radnog mesto u želji da razgovaraju. Ona mu je tada obećala da će ga blokirati na telefonu. Kako do podne nije uspeo da joj pošalje poruku, odlučio se da je sačeka u blizini radnog mesta, kod železničke stanice u Kapfenbergu.

Prethodno je konzumirao kokain i popio dva mala piva, jer je, kako navodi, želeo da ona vidi koliko mu je loše. Kada je ugledao dve žene, prišao im je i hteo da udari suprugu. „Osećao sam strah i veliku bol. Znao sam da ja više nisam ja“, izjavio je optuženi u suzama i dodao: „Prvo sam napao svoju dušu, svoje blago.“

Državna tužiteljka je navela da je optuženi bio uračunljiv i da u trenutku zločina nije bio pod dejstvom alkohola ili droge. Žrtva i optuženi su godinama bili u braku iz kog imaju troje zajedničke dece. Međutim, brak je od samog početka bio ispunjen nasiljem, rekla je tužiteljka. Optuženi je godinama tukao ženu, čak joj je polomionos i rebra. Ona je ipak ostajala uz njega, brinula o zajedničkoj deci i radila nekoliko poslova u isto vreme, kako bi prehranila porodicu.

foto printscreen kleinezeitung.at
foto printscreen kleinezeitung.at

U jednom trenutku ona više nije mogla da trpi zlostavljanja i tražila je razvod. Kako navodi tužiteljka, optuženi to nije mogao da podnese i odlučio je da je ubije, što joj je i najavio u pismu, poslatom dva dana pre zločina. Upravo zbog ove pretnje da će joj zabiti nož u leđa, nesrećna žena je toga dana sa sestrom krenula u policiju, kako bi podnela prijavu zbog pretnje smrću.

Optuženi je na sudu priznao zločin: „Osećam se krivim jer nas više nema. Deca više nemaju ni majku ni oca.“ Njegov advokat izjavio je da je slučaj jasan i da je optuženi kriv, međutim da nije reč o planiranom ubistvu. Suđenje je odloženo za 17. oktobar.(

Lj. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track