Obama posetio Bijelo Polje!
Foto: Vladimir Jelić

Poseta humanitarnog karaktera

Obama posetio Bijelo Polje!

Planeta -
Predsednik Fondacije mira Mailk Obama boravi u Crnoj Gori od četvrtka, a 9. maja potpisali su, kako je rekao, Svetsku deklaraciju mira u Podgorici

U poseti Bijelom Polju danas su boravili predsednik Fondacije mira, Malik Obama, predsednik Balkan kluba mira u Podgorici Osmo Vatreš, sekretar Udruženja Ranko Mišić.

"Fondacija mira se analitički bavi događajima na ovim prostorima, koja tretira ona pitanja u Bijelom Polju koja nimalo nisu strana, a to su pitanja mira, socijalne pravde, napretka u oblasti obrazovanja i pitanja zaštite ljudi koji su ugroženi u zonama ekonomske nesigurnosti", istakao je Aleksandar Žurić.

Žurić je naglasio da je suština Obamine posete da širimo poruku mira na Balkanu i u svetu.

Malik Obama, radiobijelopolje foto Vladimir Jelić
Malik Obama, radiobijelopolje foto Vladimir Jelić

Predsednik Fondacije mira Mailk Obama boravi u Crnoj Gori od četvrtka, a 9. maja potpisali su, kako je rekao, Svetsku deklaraciju mira u Podgorici.

"Posle tako istorijskog događaja, izuzetna mi je prilika što sam došao da posetim vaš grad", naglasio je Obama.

"Balkanci su vrlo poseban narod, čak i sada oni nam pokazuju put od ovog haosa u kome se nalazimo, ka miru ponovo. Fondacija Husein Baraka Obame, koja je dobrotvorna organizacija, je osnovana u ime sećanja na mog oca, Baraka Huseina Obamu, dodao je predsjednik Fondacije.

(Radiobijelopolje)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track