Obami se dopadaju Makedonke!
Foto: Rojters

Nestao mu i kofer u Skoplju

Obami se dopadaju Makedonke!

Planeta -
Polubrat predsednika SAD Malik Obama primio Balkanskog kluba mira. Kasnio jer zbog gubitka prtljaga nije imao šta da obuče. U Gostivaru večerao ćevapčiće i teletinu na žaru

SKOPLJE - Polubratu američkog predsednika, Maliku Obami, koji je bio u kratkoj poseti Makedoniji, nestao je kofer, ali njegovi domaćini ne žele da govore o tome.

Malik Obama je u četvrtak doputovao u Skoplje da bi primio nagradu međunarodnog udruženja Balkanski klub mira, dodeljenu fondaciji Baraka Obame Huseina. Ta fondacija neguje uspomenu na delo Baraka Obame Starijeg (1936-1982), jednog od autora privrednog razvoja Kenije i zvaničnika njene vlade. Malik Obama (55) i Barak Obama (52) su njegovi sinovi iz dva braka.

Malik Obama je dva i po sata zakasnio na razgledanje Skoplja, a dokoni novinari koji su ga čekali ispred spomen kuće Majke Tereze, čuli su da je razlog kašnjenja bilo to što mu je izgubljen kofer, te je polubrat američkog predsednika ostao bez odeće koju je poneo za posetu.

Domaćini su to potvrdili, međutim, nisu hteli da komentarišu: "To može da se desi svakome", rekao je kratko Stavre Džikov, koordinator Balkanskog kluba mira. Pričljiviji je bio gost, Malik Obama koji je istakao da je "presrećan što može da poseti Makedoniju ... koja je zemlja bogate istorije, a ima i lepe žene".

"Ako vidimo šta se dešava u svetu i šta se sada događa u Egiptu, jasno je da je mir veoma važna stvar", ukazao je Malik Obama. Istakao je da Makedoniji "prenosi pozdrave ... Kenije i Afrike" i da očekuje da će njegova poseta "napravi dobar most između dva naroda da bi se zajedno posvetili dobrobiti sveta".

Malik Obama se sastao sa vlastima Gostivara, posetio crkvu i džamiju, večerao ćevapčiće i teletinu na žaru u lokalu "Lovac" i nastavio turneju po zemljama Balkana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja