OČAJ PORODICE RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Slava je, a nema te, moj mali domaćine!
Foto: Privatna Arhiva

Nikodinovići obeležili sveca bez sina

OČAJ PORODICE RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Slava je, a nema te, moj mali domaćine!

Društvo -

Srce da prepukne: Nema mog Radenka da zapali sveću i sa sestrom da lomi kolač. Nadam se da ga Sveti Nikola čuva, kroz jecaje kaže Milan Nikodinović

Slava je, a mog Radenka nema da zapali sveću i sa sestrom da lomi kolač. Najuža porodica se okupila za Svetog Nikolu. Svi smo tu, samo nema nasmejanog lica mog anđela!Ovo nam kroz jecaje govori Milan Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice, čiji je sin Radenko (8) u oktobru tragično preminuo od sepse nakon preloma ruke!

Očajni otac Milan Nikodinović
Očajni otac Milan Nikodinović

- Nisam spavao celu noć pred slavu. Valjda me je sve stiglo. Prošlo je neko vreme i kao da sam shvatio potpunu prazninu svega! - objašnjava Milan, koji za smrt sina krivi lekare Opšte bolnice u Loznici, a pre svega ortopeda dr Dobrivoja Bojanića.

Otac juče postavio slike na Fejsbuk... Bol za Radenkom ne prolazi
Otac juče postavio slike na Fejsbuk... Bol za Radenkom ne prolazi

Na krsnoj slavi mali Radenko je uvek bio kao pravi domaćin.- Ovo je period godine koji je najviše voleo. Voleo je goste i da ujutro sa sestricom lomi kolač. Bio je veoma veselo i živo dete. Radovao se i slavi i Novoj godini i poklonima koje je dobijao za praznik - kaže Milan i dodaje da se nada da Sveti Nikola čuva njegovo čedo:- Prva slava bez sina posebno je teško pala supruzi, koja je u nedelju nekoliko puta bila na Radenkovom grobu. Kažu da bude lakše. Nije. Samo je teže!

Podsetimo, Radenko je preminuo 8. oktobra u beogradskom Institutu za majku i dete od sepse koja je nastupila nakon što je polomio ruku pri padu s tobogana. Ministarstvo zdravlja podnelo je krivičnu prijavu protiv dr Bojanića, a Osnovno javno tužilaštvo saslušalo je više svedoka.

Shvata da ga nemaSESTRICA SE PLAŠI TOBOGANADa svog brata više nikada neće videti, shvata i njegova sestrica Jana (7), koja je razvila ogroman strah od tobogana.- Nalazili smo je više puta uplakanu. Skloni se u neki ćošak i plače. Pre neki dan smo išli s njom da biramo igraonicu u kojoj će da slavi rođendan. Odbila je četiri-pet. Tek kasnije je priznala da nije htela u njima da slavi jer imaju tobogane - potresen je Milan.

RUŽICA KANTAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track