OČAJNA ĆERKA: Dve godine ne znam ko mi je ubio majku

I dalje nema istrage za udes iz 2012.

OČAJNA ĆERKA: Dve godine ne znam ko mi je ubio majku

Crna Hronika -
Radmila Vukić (68) poginula kad su se 7. maja 2012. sudarili kombi u kom je bila i džip fudbalskog trenera Nenada Sakića

JAGODINA - Neko odugovlači!Prošlo je tačno dve godine od saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao i Nenad Sakić, bivši selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije i sadašnji pomoćnik Siniše Mihajlovića u Sampdoriji, i u kojoj je poginula Radmila Vukić (68) iz Beograda, a da istraga još nije ni počela i da niko nije osumnjičen za udes koji se 7. maja 2012. dogodio na auto-putu Beograd-Niš kod Jagodine!Sakić nas nije zvao- Majka mi je poginula, a slučaj se još nije pomerio s mrtve tačke! Mislim da je prošlo dovoljno vremena kako bi se utvrdilo šta se tog dana desilo, ko je izazvao sudar i ko mi je ubio majku! Neko bi trebalo da odgovara za to što moje majke više nema - kaže za Kurir Violeta Vukić, Radmilina ćerka.Ona je dodala da je Radmila bila divna majka.- Dan pre nesreće proslavili smo krsnu slavu Đurđevdan i mama je sledećeg jutra krenula u Nišku Banju na seminar. Uveče su nam javili da je povređena. Odmah smo otišli u bolnicu u Kragujevcu. Tamo nas je, između ostalog, sačekao i prijatelj Nenada Sakića, koji nam je obezbedio smeštaj u hotelu i rekao da on nije kriv. Međutim, Sakić nas nijednom nije ni pozvao - rekla je Violeta.Radmila Vukić je poginula, a šest osoba, među kojima i troje stranaca, povređeno je kad su se na auto-putu kod Jagodine sudarili džip koji je vozio Nenad Sakić i kombi turističke agencije „Gea turs“, za čijim volanom je bio Milan Jovanović. Od siline udarca kombi je izleteo s puta i četiri puta se prevrnuo. Radmila je s teškim povredama prevezena u Kragujevac, gde je posle šest dana provedenih u komi izdahnula.Stranci sve koče?!U tužilaštvu su nam rekli da se na ovom slučaju i dalje radi, ali i da saslušanje stranih državljana usporava slučaj!- Urađeno je veštačenje, ali bez saslušanja svedoka stranih državljana, koje može da bude od uticaja na ponovni nalaz i mišljenje. Nakon njihovog saslušanja predmet će biti dostavljen Saobraćajnom fakultetu - rečeno nam je u tužilaštvu.

Tragovi udarca... Kombi u kojem je poginula Radmila
Tragovi udarca... Kombi u kojem je poginula Radmila

Nenad Sakić
Nenad Sakić

Sakić tvrdiNISAM KRIV I NISAM BIO PIJANPokušaji novinara Kurira da stupe u kontakt s Nenadom Sakićem nisu urodili plodom, budući da se on nije odazivao na naše pozive. Međutim, neposredno posle tragedije on je izjavio da je vozio dozvoljenom brzinom.- Alko-testom je utvrđeno da nisam bio pijan. Žao mi je zbog nesreće, a ko je kriv, neka utvrdi istraga - rekao je ranije.PritužbaEU SE ŽALILA NA RAD PRAVOSUĐADelegacija EU u Srbiji sa ambasadorom Majklom Davenportom na čelu uputila je Ministarstvu pravde pritužbu na rad pravosudnih organa kad je reč o sudaru koji se dogodio kod Jagodine, budući da su među povređenim strancima bili i članovi projektnog tima EU.

Vozač „Gea tursa“ Jovanović ogorčen na jagodinski sud NENADA SAKIĆA NEKO ŠTITI!Milan Jovanović, vozač kombija „Gea tursa“, kaže za Kurir da se namerno odugovlači sa ovim slučajem!- Imam informacije da se predmet namerno šalje od jednog do drugog sudije jer niko ne sme da ga uzme! Ne znam zbog čega je to tako. Nije ovde reč o materijalnoj šteti, pa da se odugovlači. Žena je poginula, a Sakić je otputovao u Italiju da igra fudbal - kaže Jovanović.On je ogorčen što pune dve godine slučaj nije dobio sudski epilog.- Sakića neko štiti. Ko zna ko stoji iza njega! Nezadovoljan sam radom suda i podneo sam pritužbu Ministarstvu pravde - kaže Milan i ostaje pri tvrdnji da je Sakić svojim džipom naleteo na kombi „Gea tursa“, zbog čega je kombi sleteo s puta i prevrnuo se.

ČinjenicePOVREĐENI U UDESU- Erna Haraldsdotir, Island- Suzan Fauler, Kanada- Džon Čarls Elaj, SAD- Milan Jovanović- Nataša Milićević- Vesna Kostić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track