OČAJNI HARADINAJ FEJSBUČI IZ PRITVORA: Ljut sam na Francuze što poštuju Miloševićevu optužnicu
Foto: Fonet AP

Treba da se ugledaju na druge države

OČAJNI HARADINAJ FEJSBUČI IZ PRITVORA: Ljut sam na Francuze što poštuju Miloševićevu optužnicu

Politika -

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj, uhapšen u Francuskoj po poternici Srbije, na svom Fejsbuku poručio je prijateljima Srbije na Kosovu i van njega da se nije plašio tenkova Slobodana Miloševića, a kamoli da se plaši od njegovih poternica

"Mi se kao narod i pojedinci nismo plašili tenkova Miloševića a kamoli njegovih naloga za hapšenje. Imam poruku za prijatelje Srbije unutar i van Kosova - put države Kosovo neće moći niko da zaustavi", napisao je Haradinaj i poručio da će se vrlo brzo sresti na Kosovu.On je izrazio žaljenje što neke države poštuju odluke bivšeg režima Slobodana Miloševića.

"Za žaljenje je da neke države još poštuju odluke bivšeg režima Miloševića, dok se mnogo država kao što su Nemačka, Austrija i druge konačno odvojilo od tog režima i ne primenjuju njihove poternice", napisao je Haradinaj.

Ramuš Haradinaj uhapšen je u sredu po nalogu za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998-99. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima. Nadležni sud u Francuskoj odlučio je juče da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradikciju.Haradinaj je još jednom, 2015. godine bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobodjen. Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK. Njemu je sudjeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobodjen svih optužbi..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track