Očekuje se potpisivanje koalicionog sporazuma

Politika

Autor:

Sporazum bi se sastojao iz osam segmenata - državna politika, ekonomska i socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, reforma državne uprave, departizacija, decentralizacija i sloboda medija

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Mlađan Dinkić, dogovor, 24. jula, VLADA SRBIJE,

BEOGRAD - Koalicioni sporazum, na cijim osnovama bi funkcionisala buduća vlada SNS, koalicije oko SPS i URS trebalo bi, kako se očekuje, da bude potpisan danas.

Kasno noćas završen je sastanak lidera Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije, a kako saznaju mediji, PUPS i socijalisti rešili su nedoumice. Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je prethodno juče da ta stranka neće potpisati koalicioni sporazum, koji im je dostavio mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić, i da traže tretman ravnopravnog partnera u budućoj skupštinskoj većini.

Krkobabić je novinarima, po završetku višečasovne sednice Predsedništva, rekao da, kako ga je nazvao skraćeni sporazum, može da bude samo polazna osnova za definisanje koalicionog sporazuma, koji će tačno utvrditi nadležnosti i podelu resora članica koalicije.

Dačić je potom izjavio da će svaka stranka, koja učestvuje u razgovorima o formiranju parlamentarne većine, dati svoje predloge za formulisanje sporazuma o političkim ciljevima nove vlade i da očekuje da će ti predlozi biti brzo usaglašeni.

"Imajući u vidu da u dosadašnjim razgovorima nisu ispoljene suštinske razlike o političkim ciljevima nove vlade očekujem da će brzo biti usaglašeni predlozi svih stranaka koje će činiti parlamentarnu većinu kao i dogovori o strukturi vlade kako bi se pristpilo izboru rukovdostva Narodne skupštine i nove Vlade Srbije", rekao je Dačić.

Kako je ranije najavljeno, koalicioni sporazum između SNS koalicije oko SPS i URS odmah nakon poptisivanja bio bi predstavljen javnosti, a beogradski mediji pišu da će sporazum biti potpisan na "neutralnom terenu" - Skupštini Srbije.

Sporazum bi se sastojao iz osam segmenata - državna politika, ekonomska i socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, reforma državne uprave, departizacija, decentralizacija i sloboda medija.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde