manifestacija

Održana Beogradska regata

Beograd

Autor:

Cilj manifestacije jeste da animira i pozove građane i goste grada na reke, ukaže na prirodne lepote Beograda

beogradska regata

BEOGRAD - Četvrta Beogradska regata, u organizaciji Rafting kluba „Alfa tim”, održana je na Savi. Cilj ove manifestacije jeste da animira i pozove građane i goste grada na reke, ukaže na prirodne lepote Beograda, promoviše rafting kao sport i omogući druženje beogradskih zaljubljenika u reku.

Kako bi se unapredila turistička ponuda Beograda tokom letnje sezone, Turistička organizacija Beograda podržala je promociju ove manifestacije.

– Ideja je da manifestacija raste, kao i brojne druge koje se organizuju u Beogradu. Potreban je vremenski period da se to desi, najpre na lokalnom nivou, a kasnije i mnogo masovnije. Na tome mora da se radi strateški i zato organizatori kontaktiraju i druge klubove i regate, kako bi učesnika iz godine u godinu bilo sve više. Osnovni cilj jeste da se populariše život na rekama, gde već sada ima desetak manifestacija tokom godine. Lepo je jer ljudi mogu da razgledaju i uživaju ili da se naprosto druže. Na ovaj način šaljemo još jednu lepu sliku u svet iz našeg glavnog grada – rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov.

Start regate bio je na Makišu, a cilj na beogradskom kupalištu Ade Ciganlije. Regata je imala i svoj sportsko-rekreativni deo, koji podrazumeva rafting trku discipline head-to-head i turnir u odbojci na pesku. Podršku su pružili i Sekretarijat za sport grada Beograda, Skupština grada, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JVP „Beogradvode”, te kompanije „Frikom” i „Lido”.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Evropska unija ne vrednuje dovoljno rezultate koje Srbija sprovodi u reformama u svim porama društva Dragomir Anđelković analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!