manifestacija

Održana Beogradska regata

Beograd

Autor:

Cilj manifestacije jeste da animira i pozove građane i goste grada na reke, ukaže na prirodne lepote Beograda

beogradska regata

BEOGRAD - Četvrta Beogradska regata, u organizaciji Rafting kluba „Alfa tim”, održana je na Savi. Cilj ove manifestacije jeste da animira i pozove građane i goste grada na reke, ukaže na prirodne lepote Beograda, promoviše rafting kao sport i omogući druženje beogradskih zaljubljenika u reku.

Kako bi se unapredila turistička ponuda Beograda tokom letnje sezone, Turistička organizacija Beograda podržala je promociju ove manifestacije.

– Ideja je da manifestacija raste, kao i brojne druge koje se organizuju u Beogradu. Potreban je vremenski period da se to desi, najpre na lokalnom nivou, a kasnije i mnogo masovnije. Na tome mora da se radi strateški i zato organizatori kontaktiraju i druge klubove i regate, kako bi učesnika iz godine u godinu bilo sve više. Osnovni cilj jeste da se populariše život na rekama, gde već sada ima desetak manifestacija tokom godine. Lepo je jer ljudi mogu da razgledaju i uživaju ili da se naprosto druže. Na ovaj način šaljemo još jednu lepu sliku u svet iz našeg glavnog grada – rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov.

Start regate bio je na Makišu, a cilj na beogradskom kupalištu Ade Ciganlije. Regata je imala i svoj sportsko-rekreativni deo, koji podrazumeva rafting trku discipline head-to-head i turnir u odbojci na pesku. Podršku su pružili i Sekretarijat za sport grada Beograda, Skupština grada, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JVP „Beogradvode”, te kompanije „Frikom” i „Lido”.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Pitanje je šta će se dalje dešavati ako nešto ozbiljno ne preduzmemo kao država protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!