I KIM KONAČNO ODREAGOVAO NA TRAMPA: E baš nas briga ko je novi predsednik SAD
Foto: AP 10 Okt 2015

Ne odustaju od svog stava

I KIM KONAČNO ODREAGOVAO NA TRAMPA: E baš nas briga ko je novi predsednik SAD

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Kim Jong Ho izjavio je danas da ta zemlja ne mari ko je predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), ali radije žele da znaju da li će SAD okončati svoju "neprijateljsku politiku", prenosi AP.

"Najbitnije je to da li će SAD imati volju da prekinu svoju neprijateljsku politiku prema Severnoj Koreji", rekao je Kim na konferenciji za novinare u sedištu Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku, održanoj nakon zasedanja komiteta UN o nacrtu Rezolucije o "rasprostranjenom i grubom kršenju ljudskih prava" u azijskim zemljama.

Severna Koreja ranije je osudila SAD i Južnu Koreju za pripremanje rata, tako što godišnje održavaju zajedničke vojne vežbe, prenosi Rojters.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp u maju je kazao da namerava da razgovara sa severnokorejskim liderom Kim Jongom, kako bi zaustavio nuklearni program Pjongjanga.

Severna Koreja je pod sankcijama UN od 2006. godine, a u martu ove godine te sankcije su produžene nakon nuklearne probe održane u januarau i februaru ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track