ONI SU HEROJI: Ovo su trener i rukometaš Vojvodine koji su sprečili džihadistu da obori avion
Foto: RK Vojvodina

Sprečili katastrofu

ONI SU HEROJI: Ovo su trener i rukometaš Vojvodine koji su sprečili džihadistu da obori avion

Ostali sportovi -
Rukometaši "Vojvodine" su na letu Frankfurt- Beograd pomogli u spečavanju incidenta kada je jedan američki državljanin sa imenom Laken, koji je poreklom iz Jordana, pretio da će otvoriti vrata od aviona.

Predsednik RK "Vojvodina" Milan Đukić rekao je da je njegov utisak da čovek koji je pokušao da izazove incident nije psihički stabilan i da se, kako je kazao, nije radilo ni o kakvom pokušaju akta terorizma.

"Situacija nije bila toliko dramatična, ali nije ni bilo ni prijatno kad neko preti da će otvoriti vrata aviona", istpričao je Đukić.

On je objasnio da se taj putnik od samog ulaska u avion čudno ponašao i u nekoliko navrata menjao mesto, te da je u jednom trenutku seo pored njega.

Milan Mirković, Foto: RK Vojvodina
Milan Mirković, Foto: RK Vojvodina

"Pokušao je da razgovara sa mnom i upravo na osnovu tog razgovora mislim da nije psihički stabilan, jer mi je u roku od dva tri minuta postavio desetak različitih pitanja leteći s teme na temu", prepričao je Đukić neobičan događaj iz aviona.

Predsednik RK "Vojvodina" kaže da ne zna koje je nacionalnosti taj putnik, ali da je perfektno govorio engleski jezik sa američkim akcentom. Nekih sat vremena po poletanju, prema rečima Đukića, taj putnik je ustao sa mesta, prošao kroz deo koji je predviđen za biznis klasu u avionu i počeo da lupa na vrata pilotske kabine govoreći da mu nije dobro, da mu je dosta svega i da će otvoriti vrata.

"Na to su reagovali naš pomoćni trener Milan Mirković i stjuart, koji su mu rekli da se smiri i da prestane da pravi probleme, koje je pravio od početka leta, a onda je stujuart zamolio našeg igrača Alekseja Rastvorčeva da putnika smeste između njega i Mirkovića do kraja leta", kaže Đukić.

"Tako je i bilo i on se nije mnogo ni bunio", ispričao je Djukić.

Aleksej Rastvorcev, Foto: RK Vojvodina
Aleksej Rastvorcev, Foto: RK Vojvodina

On je dodao da većina putnika u avionu nije ni znala šta se dešava osim rukometaša i ljudi koji su sedeli u neposrednoj blizini.

Inače, rukometaši Vojvodine vraćali su se sa gostovanja u Portu, gde su u subotu igrali utakmicu Lige šampiona.

Beogradski mediji javili su ranije da je jordanski državljanin sa američkim pasošem, pokušao da upadne u kokpit "Lufthanzinog" aviona na letu iz Frankfurta u Beograd, ali su ga savladali putnici i kabinsko osoblje. Avion je bezbedno sleteo u Beograd, a policija je problematičnog putnika prebacila u Policijsku upravu Beograda, gde je obavljeno njegovo saslušanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track