Organ za podsticaj

Komentar dana

Organ za podsticaj

Komentar dana -

Štednja. Nema domaćinstva u ovoj zemlji koje tu reč nije primenilo. Čak i u onima gde su primanja tolika da i jedan dinar odnosi prevagu nad svežim hlebom za taj dan.

No, dok se Srbija skuplja pod sve kraćim pokrivačem jer su joj rub oparali vlastodršci sa svih nivoa u prethodnim godinama, u EU i SAD politika potrošnje se menja. Rasipa se na sve strane, doštampavaju se „frenklini“ i „trijumfalne kapije“, u milijardama! Pravi se monetarni balon pod stručnim objašnjenjem da se time podstiče privreda.Grubo rečeno, grle inflaciju ne bi li potrošaču ugurali u džep dovoljno da kupi i ono što mu treba i što mu ne treba i, naravno, ne bi li se krug „alavih“ konzumenata širio i na druge zemlje...

Za to vreme u materijalizovanom svetu iz Pračetovih romana privrednici se bave čak i gašenjem svetala u pogonima.

Ne shvatite me pogrešno, nije reč o promeni standarda i uvođenju LED osvetljenja, već o bukvalnom obilaženju toaleta i hala ne bi li se uštedela koja „crvena“ na računima na struju.Naša centralna banka nema određeni organ, pa da milijarde iz rezervi upumpa sama u ovdašnju privredu... No, ne zameram im. I za to treba strategija. Da znaš da ima zdravih projekata i firmi i van partijskog spiska za donacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track