Prikaži najnovije vesti
OŠ Dragan Lukić, proslava, Dan Škole, rođendan, pesnik, Bežanijska kosa,

OŠ Dragan Lukić na Bežaniji proslavila prvi Dan škole

Beograd 1

BEOGRAD- Novosagrađena Osnovna škola „Dragan Lukić” proslavila je svoj prvi Dan škole, koji će se i ubuduće simbolično obeležavati na rođendan poznatog dečjeg pesnika.

 

BEOGRAD- Novosagrađena Osnovna škola „Dragan Lukić” proslavila je svoj prvi Dan škole, koji će se i ubuduće simbolično obeležavati na rođendan poznatog dečjeg pesnika. 
 
Današnjoj priredbi u školi na Bežanijskoj kosi, koja je od temelja do krova sagrađena za samo 100 dana, prisustvovala je i Jovana Mehandžić, članica Gradskog veća, i tom prilikom poklonila projektor za potrebe školske biblioteke, neopohodan za relaziaciju nastave. 
 
– Ovo je jedna od sedam škola koje je grad Beograd izgradio u protekle tri godine. Do sada smo svim učenicima osnovnih škola u Beogradu poklonili besplatne udžbenike, a sledeće školske godine planiramo da svaki osnovac dobije još po jedan komplet udžbenika na korišćenje. Takođe, od drugog polugodišta planiramo da počnemo sa ugradnjom školskih ormarića, gde će učenici moći da odlažu svoje knjige, opremu za fizičko i likovno. To će značajno olakšati školsku torbu koja je dosta teška, čime ćemo uticati i na zdrav razvoj dece, rekla je Mehandžićeva.
 
Direktorka OŠ „Dragan Lukić” Aleksandra Brajović Zoronjić kaže za Beoinfo da su osim novog projektora, od udovice Dragana Lukića dobili na poklon knjige iz njegove privatne kolekcije. 
 
– Prošlo je tri meseca od otvaranja naše škole i želeli smo da rođendan Dragana Lukića obeležimo na primeren način, a njegova supruga nam je od srca poklonila dosta važnih i vrednih knjiga koje će pomoći našim đacima, ali i studentima, objasnila je direktorka škole i podsetila da školu trenutno pohađa 702 učenika i da je potpuno prilagođena osobama sa invaliditetom. 
 
Učiteljica Tanja Olear Gojić posebno je pohvalila svoje kolege, koje su zajedno sa njom za tako kratko vreme uspele da pripreme zanimljivu i veselu priredbu. U pauzi između dve pesme velikog hora, učenica osmog razreda Aleksandra Ružić podelila je sa nama utiske o novoj školi.
 
– Škola je prostrana, učionice su velike i svetle i veoma dobro opremljene. Učestvovala sam i ranije u školskim priredbama, ali ova nam je posebno draga jer je prva – rekla nam je ova devojčica, dok su nam mališani iz drugog razreda Katarina i Mateja naročito pohvalili sportske terene i salu za fizičko. 
 
Bibliotekarka Katarina Oklobdžija takođe je podsetila da je opština Novi Beograd nedavno  pokrenula akciju doniranja knjiga za školsku biblioteku. 
 
– Akcija još traje i dobar je odziv, naročito starijih sugrađana i naših komšija koji nam poklanjaju vredne knjige – kaže Oklobdžija.
 
Učenicima su na raspolaganju 32 učionice, biblioteka, svečana višenamenska sala, fiskulturna sala, garderoba sa tuševima, školsko dvorište, asfaltirano igralište, atletska staza, teren za košarku, odbojku i rukomet, kao i travnati teren za niže razrede. 
 
Prilikom otvaranja ove škole na Bežanijskoj kosi, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je i da će do sledećeg prvog septembra biti podignuta i škola u Višnjičkoj banji, kao i potpuno rekonstruisana škola u Ovči.
 
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir