Crveni karton

Otkaz za bivšeg direktora Ei Niš

Srbija

Miodrag Stamenković tvrdi da je dobio otkaz zbog učešća na pres konferenciji u vreme dok je bio na bolovanju

Miodrag Stamenković

NIŠ - Doskorašnjem direktoru Elektronske industrije Niš Miodragu Stamenkoviću 8. marta uručen je otkaz?!

Zvanične potvrde ove informacije za sada nema, a predsednik Upravnog odbora ove kompanije Milan Popović rekao  je da nije za to čuo.

"Znam da mu je ranije uručena opomena pred otkaz, ali za otkaz nisam čuo" - rekao je Popović za Južne vesti.

Međutim, u nedelju uveče u redakciju Južnih vesti stiglo je Stamenkovićevo saopštenje koje je, kako u njemu piše, poslato i predsedniku Srbije, gradonačelniku Niša, predsedniku URS Mlađanu Dinkiću i "regionalnom šefu URS" Branislavu Jovanoviću.

Stamenković, inače član URS, u pismu potvrđuje da je dobio otkaz i tvrdi da je u obrazloženju rešenja o otkazu navedeno njegovo pojavljivanje na konferenciji za novinare u niškom Media centru nekoliko dana nakon smene 15. decembra prošle godine, u vreme dok je formalno bio na bolovanju. On to ne negira, ali kaže da je to učinio "pre svega istine radi" i postavlja pitanje zbog čega je otkaz usledio tek posle 2 meseca.

"Najbitnije od svega je da je „ekipa“ naknadno zaključila da ja u vreme bolovanja ne smem da nastupam javno, iako mi lekar nije zabranio da dolazim na kontrole, idem u apoteku po lekove, govorim, a pogotovu da na 100 metara od mog stana, gde se nalazi Press centar održim konferenciju za štampu", piše u saopštenju.

Stamenković odbacuje optužbe i da je račun za zakup sale Media centra Niš za spornu pres konferenciju, pokušao da naplati od Elektronske industrije, tvrdeći da ga je sekretarici dao upravo da bi dokazao da je sve sam platio.

"Račun za korišćenje Pres centra sam platio lično i glasi na moje ime, a ne na firmu Ei HK, predao sam sekretarici bez da sam tražio da se račun zavede, sa ciljem da ne brukaju ni sebe ni mene tragajući za načinom na koji je račun plaćen, jer sam tada još uvek posedovao platne kartice Ei. Ni od koga nisam tražio da se račun plati", tvrdi Stamenković.

Upravni odbor Ei holding korporacije, koji čine isključivo članovi Demokratske stranke, odlučio je 15. decembra prošle godine da Stamenkovića smeni sa funkcije generalnog direktora. Kao razlog tada su navedene brojne finansijske zloupotrebe.

Kako su Južne vesti pisale mesec i po dana ranije, Stamenković je prodao nekoliko stanova u centru Beograda, koji su bili vlasništvo Ei Niš, po ceni od svega 150 evra po kvadratu.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Očigledno je da Radomir Nikolić želi da poboljša položaj u stranci. Verujem da njegov otac nema ništa protiv Branko Radun analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!