Otkupna cena bagremovog meda 3,7 evra

Biznis

Autor:

Savez pčelarskih organizacija objavio je da je uspeo da pronađe kupca i za suncokretov med po ceni od 2,2 evra po kilogramu

prijepolje, pčela, ujed, prijepolje

BEOGRAD - Posle utvrđivanja cene od 3,7 evra za kilogram bagremovog meda u otkupu, Savez pčelarskih organizacija objavio je da je uspeo da pronađe kupca i za suncokretov med po ceni od 2,2 evra po kilogramu.

Kako navode u SPOS-u, bilo je velikih problema sa cenom suncokretovog meda, jer je ona na tržištu pala, ali su konačno uspeli da pronađu kupca za 80 tona tog meda, po ceni od 2,2 evra za pčelare.

SPOS napominje da ima mogućnost da proda 20 tona pravog livadskog meda po ceni od 3,5 evra i poziva pčelare da prijave svoje količine koje ne mogu biti manje od 600 tona, uz napomenu da med mora biti zaista livadski, jer će svaki med ići na polensku analizu.

To znači da livadski med ne sme sadržati bagremov, lipov i suncokretov polen, ali pčelari mogu da posebno da prijave za prodaju te vrste meda.

Firma "Biodvig" se obavezala da će med isplatiti u roku od 45 dana od preuzimanja.
Bagremov med će se od 22. oktobra otkupljivati po novoj, višoj ceni, a trenutno je potpisan ugovor sa kupcem za isporuku 60 tona, sa ugovornom klauzulom da se ako bude dovoljno prijavljenog meda, aranžman proširi do većih količina, ali će dalja cena zavisiti od uslova na inostranom tržištu, a da li će biti manja ili veća, nemoguće je prognozirati.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Od početka godine je od 100.000 migranata u Srbiji ostalo samo osmoro Vladimir Cucić, komesar za izbeglice

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde