Otkupna cena bagremovog meda 3,7 evra

Otkupna cena bagremovog meda 3,7 evra

InfoBiz -
Savez pčelarskih organizacija objavio je da je uspeo da pronađe kupca i za suncokretov med po ceni od 2,2 evra po kilogramu

BEOGRAD - Posle utvrđivanja cene od 3,7 evra za kilogram bagremovog meda u otkupu, Savez pčelarskih organizacija objavio je da je uspeo da pronađe kupca i za suncokretov med po ceni od 2,2 evra po kilogramu.

Kako navode u SPOS-u, bilo je velikih problema sa cenom suncokretovog meda, jer je ona na tržištu pala, ali su konačno uspeli da pronađu kupca za 80 tona tog meda, po ceni od 2,2 evra za pčelare.

SPOS napominje da ima mogućnost da proda 20 tona pravog livadskog meda po ceni od 3,5 evra i poziva pčelare da prijave svoje količine koje ne mogu biti manje od 600 tona, uz napomenu da med mora biti zaista livadski, jer će svaki med ići na polensku analizu.

To znači da livadski med ne sme sadržati bagremov, lipov i suncokretov polen, ali pčelari mogu da posebno da prijave za prodaju te vrste meda.

Firma "Biodvig" se obavezala da će med isplatiti u roku od 45 dana od preuzimanja.Bagremov med će se od 22. oktobra otkupljivati po novoj, višoj ceni, a trenutno je potpisan ugovor sa kupcem za isporuku 60 tona, sa ugovornom klauzulom da se ako bude dovoljno prijavljenog meda, aranžman proširi do većih količina, ali će dalja cena zavisiti od uslova na inostranom tržištu, a da li će biti manja ili veća, nemoguće je prognozirati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track