Otvoren izraelski tržni centar Big Si Srbija u Novom Sad

Srbija

Autor:

Tržni centar, ukupne veličine 40.000 kvadratnih metara, u kome će biti zaposleno oko 500 radnika, svečano su puštanjem balona u vazduh otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor i vlasnik kompanije "Big Si Srbija" Ejtan Barzeu

Novi Sad, skupstina grada,

Novi Sad

NOVI SAD - Prvi tržni centar izraelske kompanije "Big Si Srbija", investicija vredna oko 50 miliona evra, svečano je otvoren u četvrtak u Novom Sadu u prisustvu potredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučiha, ambasadora Izraela u Beogradu Josefa Levija i mnogobrojnih građana.

Podsećajući da je Izrael jedan od najvećih investotora u Srbiji, Vučić je istakao da ovaj tržni centar pokazuje da Srbija, ukoliko bude napredovala i menjala investicioni ambijent, može da privuče još mnogo više, ne samo izraelskih, već i investicija iz drugih zemalja i dodao da očekiuje da se to i dogodi u narednom periodu.

Vučić je izrazio očekivanje da će Izrael ubuduće uložiti još mnogo više novca i svoje tehnologije i da u tom pogledu bude prisutan u svim delovima naše zemlje, ulažući u poljoprivredu i druge privredne potencijale Srbije.

On je naglasio da je kompanija "Big Si Srbija" značajna za Novi Sad i Vojvodinu i da je dodatni inicijator drugim izraelskim investitorima da još više ulažu, posebno u poljoprivredu Srbije.

Tržni centar, ukupne veličine 40.000 kvadratnih metara, u kome će biti zaposleno oko 500 radnika, svečano su puštanjem balona u vazduh otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor i vlasnik kompanije "Big Si Srbija" Ejtan Barzeu.

Obraćajući se Novosađanima, predstavnicima grada, privrednicima, kao i izraelskim investitorima u našoj zemlji ambasador Levi je istakao da je otvaranje ovog šoping centra još jedan dokaz tome da Izraelci veruju u sadašnjost i budućnost Srbije i njenu ekonomiju.

"Srbiji su potrebne investicije i radna mesta i upravo je o tome reč ovde danas", rekao je Izraelski ambasador dodajući da su investitori, oni koji donose poslove Srbiji pravi "filozofi i umetnici današnjeg vremena".

Vlasnik kompanije "Big Si" Ejtan Barzeu pozdravljajući mnogobrojne goste ove svečanosti napomenuo je da nije bilo jednostavno doći 2008. godine ovde i započeti taj veliki posao naglasivši da se trud investitora ipak isplatio i da je ovaj tržni centar otvoren "uprkos svim nedaćama koje smo imali na tom putu".

On je zahvalio aktuelnoj, kao i prethodnoj gradskoj upravi Novog Sada koje su, kako je rekao, pružile svu pomoć da bi taj veliki posao bio završen.

Pored toga što će biti tržni centar s mnogobrojnim čuvenim svetskim brendovima, taj objekat će pružiti mogućnosti i za otvaranje novih radnih mesta i biće "utočište za mnoge svetske marke koje dođu ovde u Srbiju".

Gradonačelnik Vučević zahvalio je toj uglednoj izraelskoj kompaniji što je u Novom Sadu počela svoj veliki poslovni poduhvat u Srbiji i dodao da je i prethodna gradska administracija dosta pomogla i učinila da "Big Si" otvori najveći tržni centar u Novom Sadu.

Vučević je rekao da je Novi Sad prethodnih godina bio zapostavljen kada je reč o dolasku novih investitora i dodao da je dolazak ovako velike i renomirane izraelske kompanije zajedno sa njenim partnerima najbolja pozivnica drugim investitorima u Novi Sad kao mesto koje ima dobro poslovno okruženje.

Tržni centar "Big Si Srbija" u Novom Sadu je najveći objekat te vrste u Vojvodini koji se prostire na devet hektara zemljišta i nalazi se u industrijskoj zoni nedaleko od novosadske mlekare.

Sastoji se od maloprodajnog objekta veličine 10.000 kvadratnih metara koji je sada otvoren i šoping mola površine 30.000 kvadrata koji će biti otvoren tokom iduće godine.

Zahvaljujući Big Si-ju, na tržištu pokrajine prvi put će se pojaviti svetski brendovi poput "DIS supermarketa", "Njujorkera", "Home centra" i drugih.

Taj trgovinski centar imaće vrlo bogatu ponudu visokokvalitetne domaće i strane robe u kome će moći da se nabavi hrana, odeća, elektronika i ostali proizvodi po nižim tržišnim cenama.

Kompanija "Big Si Srbija" ukupno je do sada na srpskom tržištu uložila oko 70 miliona evra i vlasnik je lokacija u Beogradu, Jagodini i Šapcu koje planira da razvije u bliskoj budućnosti.

Ona je deo internacionalne investicione grupacije "Big šoping centar" koja, pored Izraela, posluje i u SAD, Indiji i Srbiji i u vlasništvu ima 48 projekata od kojih je 41 otvoreni tržni centar, a sedam su u izgradnji.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Svi potencijali Policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca Siniša Radaković, načelnik PU Novi Sad

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!