Prikaži najnovije vesti
Novi Sad, skupstina grada,

Otvoren izraelski tržni centar Big Si Srbija u Novom Sad

Srbija 33

Tržni centar, ukupne veličine 40.000 kvadratnih metara, u kome će biti zaposleno oko 500 radnika, svečano su puštanjem balona u vazduh otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor i vlasnik kompanije "Big Si Srbija" Ejtan Barzeu

NOVI SAD - Prvi tržni centar izraelske kompanije "Big Si Srbija", investicija vredna oko 50 miliona evra, svečano je otvoren u četvrtak u Novom Sadu u prisustvu potredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučiha, ambasadora Izraela u Beogradu Josefa Levija i mnogobrojnih građana.

Podsećajući da je Izrael jedan od najvećih investotora u Srbiji, Vučić je istakao da ovaj tržni centar pokazuje da Srbija, ukoliko bude napredovala i menjala investicioni ambijent, može da privuče još mnogo više, ne samo izraelskih, već i investicija iz drugih zemalja i dodao da očekiuje da se to i dogodi u narednom periodu.

Vučić je izrazio očekivanje da će Izrael ubuduće uložiti još mnogo više novca i svoje tehnologije i da u tom pogledu bude prisutan u svim delovima naše zemlje, ulažući u poljoprivredu i druge privredne potencijale Srbije.

On je naglasio da je kompanija "Big Si Srbija" značajna za Novi Sad i Vojvodinu i da je dodatni inicijator drugim izraelskim investitorima da još više ulažu, posebno u poljoprivredu Srbije.

Tržni centar, ukupne veličine 40.000 kvadratnih metara, u kome će biti zaposleno oko 500 radnika, svečano su puštanjem balona u vazduh otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor i vlasnik kompanije "Big Si Srbija" Ejtan Barzeu.

Obraćajući se Novosađanima, predstavnicima grada, privrednicima, kao i izraelskim investitorima u našoj zemlji ambasador Levi je istakao da je otvaranje ovog šoping centra još jedan dokaz tome da Izraelci veruju u sadašnjost i budućnost Srbije i njenu ekonomiju.

"Srbiji su potrebne investicije i radna mesta i upravo je o tome reč ovde danas", rekao je Izraelski ambasador dodajući da su investitori, oni koji donose poslove Srbiji pravi "filozofi i umetnici današnjeg vremena".

Vlasnik kompanije "Big Si" Ejtan Barzeu pozdravljajući mnogobrojne goste ove svečanosti napomenuo je da nije bilo jednostavno doći 2008. godine ovde i započeti taj veliki posao naglasivši da se trud investitora ipak isplatio i da je ovaj tržni centar otvoren "uprkos svim nedaćama koje smo imali na tom putu".

On je zahvalio aktuelnoj, kao i prethodnoj gradskoj upravi Novog Sada koje su, kako je rekao, pružile svu pomoć da bi taj veliki posao bio završen.

Pored toga što će biti tržni centar s mnogobrojnim čuvenim svetskim brendovima, taj objekat će pružiti mogućnosti i za otvaranje novih radnih mesta i biće "utočište za mnoge svetske marke koje dođu ovde u Srbiju".

Gradonačelnik Vučević zahvalio je toj uglednoj izraelskoj kompaniji što je u Novom Sadu počela svoj veliki poslovni poduhvat u Srbiji i dodao da je i prethodna gradska administracija dosta pomogla i učinila da "Big Si" otvori najveći tržni centar u Novom Sadu.

Vučević je rekao da je Novi Sad prethodnih godina bio zapostavljen kada je reč o dolasku novih investitora i dodao da je dolazak ovako velike i renomirane izraelske kompanije zajedno sa njenim partnerima najbolja pozivnica drugim investitorima u Novi Sad kao mesto koje ima dobro poslovno okruženje.

Tržni centar "Big Si Srbija" u Novom Sadu je najveći objekat te vrste u Vojvodini koji se prostire na devet hektara zemljišta i nalazi se u industrijskoj zoni nedaleko od novosadske mlekare.

Sastoji se od maloprodajnog objekta veličine 10.000 kvadratnih metara koji je sada otvoren i šoping mola površine 30.000 kvadrata koji će biti otvoren tokom iduće godine.

Zahvaljujući Big Si-ju, na tržištu pokrajine prvi put će se pojaviti svetski brendovi poput "DIS supermarketa", "Njujorkera", "Home centra" i drugih.

Taj trgovinski centar imaće vrlo bogatu ponudu visokokvalitetne domaće i strane robe u kome će moći da se nabavi hrana, odeća, elektronika i ostali proizvodi po nižim tržišnim cenama.

Kompanija "Big Si Srbija" ukupno je do sada na srpskom tržištu uložila oko 70 miliona evra i vlasnik je lokacija u Beogradu, Jagodini i Šapcu koje planira da razvije u bliskoj budućnosti.

Ona je deo internacionalne investicione grupacije "Big šoping centar" koja, pored Izraela, posluje i u SAD, Indiji i Srbiji i u vlasništvu ima 48 projekata od kojih je 41 otvoreni tržni centar, a sedam su u izgradnji.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir