Ovo je najbogatiji političar u Srbiji težak 60 miliona evra!

Politika

Autor:

Imovinu Vojislava Janoševića, predsednika opštine Surčin, upućeni građani procenili na tu sumu. Tvrde da je većinu stekao zloupotrebama, zbog čega su podneli krivičnu prijavu

Vojislav Janošević,

Janošević tvrdi da je sve pošteno zaradio

BEOGRAD - Što je mnogo, mnogo je!
Ko god je poslednjih nedelja bio u prilici da prošeta Surčinom, mogao je da se susretne sa natpisima „Vojica lopov!“, koji su posvećeni predsedniku te opštine Vojislavu Janoševiću. Građani ovog beogradskog naselja prvog čoveka opštine optužuju zbog zloupotrebe službenog položaja, zbog čega su protiv njega podneli krivičnu prijavu. Osim toga, Surčinci su sami izračunali šta sve poseduje Janošević (barem od onoga što je njima poznato) i došli do brojke od oko 60 miliona evra!

Namešta poslove
- Na ime potreba opštinske uprave GO Surčin, on iznajmljuje firme i 15 lokala koji se nalaze u njegovom posedu. Samo na tome Janošević godišnje zaradi 36.000 evra! Bez postupka javnih nabavki on svojim prijateljima, direktorima javnih preduzeća i rođacima namešta poslove i na taj način iz opštine na račun privatnih firmi mesečno ispumpava 300.000 dinara. Svom sinu je namestio posao s JP za gas, koje mu plaća 400 evra mesečno za zakup poslovnih prostorija - a to su samo neke od mnogobrojnih optužbi Grupe građana Surčina upućene Janoševiću.

U krivičnoj prijavi naglašava se da predsednik opštine gradi bilborde bez građevinske dozvole, da ih potom bespravno priključuje na javnu rasvetu, da opštinskim novcem kupuje njihova imanja, da retroaktivno izdaje građevinsku dozvolu za gradnju fiskulturne sale, jede i pije na ime reprezentacije, a da je samo u poslednjoj godini potrošio je više od 7,5 miliona dinara.

Radio bez plate
Vojislav Janošević rekao je za Kurir da je sve to laž i montaža od strane zaštićenih svedoka, koji ga progone.

- Imam porodično domaćinstvo, koje sam imao i pre nego što sam postao predsednik opštine. Suvlasnik sam 25 odsto firme „Ambar“, porodičnog preduzeća koje postoji već 30 godina. Posedujem tržni centar u Batajnici i stan na Kipru, koji sam kupio pre 25 godina. Sve svoje sam preneo na nepovezano lice, odnosno advokata - objasnio je Janošević, i dodao da je čak dve godine radio bez plate.

Plakati zalepljeni širom Surčina zoom Plakati zalepljeni širom Surčina
Poslednja u nizu prijava protiv prvog čoveka Surčina zoom Poslednja u nizu prijava protiv prvog čoveka Surčina

Agencija: Proverićemo

U registru Agencije za borbu protiv korupcije piše da Janošević prima 102.956 dinara iz opštinskog budžeta i da poseduje stan, klanicu i kuću.

- Ako je imovinu preneo na nepovezano lice, to praktično znači da se ono ne nalazi u njegovom vlasništvu. Tada nije moguće ući u trag svemu što navodno poseduje. Ako neko smatra da tu stvar treba prekontrolisati, treba da nam podnese predstavku, a mi ćemo postupiti po službenoj dužnosti - rekli su iz Agencije.

Janoševićevo bogatstvo

Poznata imovina: Vrednost:
1. Klanica u porodičnom domaćinstvu 2,5 miliona evra
2. Kuća na Kipru 3 miliona evra
3. Silosi sa mlinom 2 miliona evra
4. Zgrada KUD „Diogen“ 500.000 evra
5. 15 lokala u Šećer-sokaku 750.000 evra
6. 25 lokala u Batajnici 1,25 miliona evra
7. Kombajn „džon dir“ 200.000 evra
8. 200 hektara zemlje 12 miliona evra
9. Firme „Diogen“ i „Ambar“ 2 miliona evra
10. 4 mesare 400.000 evra
11. Stan u Češkoj 1,25 miliona evra
12. Dom kulture 7 miliona evra

Ukupno: 32.850.000 evraPratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (101)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • pera

  pera

  citam i nemogu da verujem taj vojica je uradio za surcin sto nikad niko nije njegovi su bili bogat i on je to samo nastavio,a sto se tice kampanje protiv njega,glavni organizator i sada prvi covek naprednjaka u surcinu je ljubisa buha zvani cume posteni,pa onda kokta posteni,pa onda sosa posteni pa onda novak buha posteni o tom novaku postenom niko ... više nepise dusa od coveka ima ceo centar surina i pumpe knez petrol i s klub i 20 stanova u jakovu otetih,novak posteni uzima rentu od izdavanja 105 hiljada eura mesecno a lomio je nekada prste ljudima za 100 maraka oteo je sve sto je mogao,ovo vam pisem kao gradjanin surcina dali je moguce da na policijskom vozilu koje prati cumeta pise vojica lopov to je ipak drzavno vozilo,e zato nemogu da verujem da se taj cume posteni i ekipa provlace kroz svaku vlast umesto da budu na dugogodisnjoj robiji gde im je i mesto,pozdrav

  163 Odgovori 
 • lili

  lili

  Evo, Vucic preuzima borbu protiv korupcije.Samo ga gledamo...

  120 Odgovori 
 • žele

  žele

  Ko još prenosi imovinu na nepovezano lice ? Zar ova činjenica ne govori dovoljno.

  106 Odgovori 

Poslednji komentar

 • VladimirFR

  VladimirFR

  Svaki gradjanin, u bilo kojoj zemlji moze da bude proveren, od poreskih organa, pa i da nema dojave.To se jednostavno radi, kada covek registruje neko vlasnistvo: vrlo skupi automobil (kompjuter, u policiji ga zakaci na jednu listu, kod poreske sluzbe), katastarska sluzba i poreska rade zajedno, porez na zlatan nakit se placa 33% ( u Francuskoj PDV ... više ima tri skale: 5,5% za prehranbene artikle, 19,6% opsta potrosnja, 33% luksuz).
  Kod nas se vidi sta covek ima i ako zivi "na visokoj nozi", onda se razmislja o tome kolika mu je plata i prihodi.Ljudi to gledaju, pogotovo oni, koji nemaju nista, za posten rad.
  Cerka jednoga prijatelja, sa zavrsenim ekonomskim fakultetom radi neki poslic, za koji prima oko 30.000 din.Ona, naprimer, ima pravo da gleda sta neko ima, a da ne prilici njegovoj plati.

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!