Ovo su najinspirativniji citati Stiva Džobsa
Foto: Kurir štampano

Učite od najboljih

Ovo su najinspirativniji citati Stiva Džobsa

Pop kultura -
Kada ste uspešni kao što je to bio Stiv Džobs, sigurno imate šta da kažete i da posavetujete mlade

Stiv Džobs je bio svestrani preduzetnik i ostaće upamćen kao jedan od najvećih ljudi u industriji računara.

Pogledajte neke od njegovih najinspirativnijih citata.

"Kreativnost je smo povezivanje stvari. Kada pitate kreativne ljude kako su nešto postigli, oni se osećaju krivim jer zapravo nisu oni to uradili, već su videli nešto. To nešto je njima postalo očigledno posle dužeg posmatranja."

"Podsećanje na činjenicu da ćete umreti je najbolji način da izbegnete zamku i da mislite da imate nešto da izgubite. Već ste dovoljno ogoljeni. Nema razloga zašto ne biste pratili svoje srce."

"Ne možete da povezujete tačke ukoliko gledate napred, možete da ih povežete samo ukoliko gledate unazad. Zato morate verovati sebi da će to povezivanje nekako funkcionisati u budućnosti. Morate da verujete u nešto – svoj instinkt, sudbinu, život, karmu, šta god."

"Vaš posao će ispuniti veliki deo vašeg života i jedini način da budete potpuno zadovoljni je da radite nešto za šta smatrate da je istaknut posao. A jedini način da to uspete jeste da volite ono što radite. Ako još niste pronašli posao koji vas zadovoljava, nastavite sa potragom."

"Biti najbogatiji čovek na groblju mi ne znači ništa... Odlazak u krevet sa saznanjem da radim nešto čudesno...to je ono što mi je bitno."

"Ponosan sam na mnoge stvari koje nismo uradili isto kao i na stvari koje jesmo. Inovacija znači i reći "ne" kada je potrebno."

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track