PAD U TAŠMAJDANSKOM PARKU: Znam da će mi se sin oporaviti od povreda

Borba za život dečaka

PAD U TAŠMAJDANSKOM PARKU: Znam da će mi se sin oporaviti od povreda

Crna Hronika -
V. E. (10), koji je na Tašmajdanu pao s 15 metara visoke litice, prebačen juče u Tiršovu, gde su mu lekari stabilizovali stanje

BEOGRAD - Svi se nadaju!V. E. (10), koji je prekjuče teško povređen nakon pada s litice visoke 15 metara, kada je prošao kroz razvaljenu zaštitnu ogradu Tašmajdanskog parka, prebačen je juče ujutru u Dečju bolnicu u Tiršovoj i lekari su njegovo stanje ocenili kao stabilno.- Nalazi se na odeljenju intenzivne nege. Ima povrede vilice, rebara, lakta, noge i karlice. Mnogo je iskrvario, ali je stabilan - kaže dr Zoran Radojičić, direktor Dečje bolnice u Tiršovoj.Mališanovi roditelji, koji su doživeli veliki šok, nadaju se da će se njihov sin oporaviti od teških povreda.Otac došao iz Moskve- Dečakov otac je odmah doputovao iz Moskve u Beograd kako bi bio uz sina i suprugu, koja je veoma potresena. Ona i dalje ne može da veruje da se to desilo, jer vodi računa o sinu. Stalno ponavlja: „Biće dobro, znam da će biti dobro, znam da će se oporaviti“ - kaže V. P., prijatelj dečakovih roditelja.On dodaje da deca nisu bila sama na Tašmajdanu i da je bilo i nekoliko roditelja.- Ne znam zašto su se provlačili kroz ogradu... Možda im je pobegla lopta, a deca ko deca... Prava je sreća da još neko od njih nije pao i da je dečak živ - kaže V. P.Ne vide provalijuNa platou iznad laguma, nedaleko od restorana „Poslednja šansa“, odakle je V. E. prešao na travnati deo tik uz liticu, i juče je bilo mnogo dece.- Ova zaštitna ograda je oštećena na više mesta. Metalne šipke su odvaljene i deca se tu često provlače u igri, jure se... Veoma je opasno jer ne vide provaliju sve dok joj se ne približe, a tada je, nažalost, već kasno. Problem je i to što je neko vezao žicu između rešetki na ogradi, tako da su to bukvalno improvizovane merdevine. Deca se i tuda penju i preskaču ogradu - kazao je juče za Kurir jedan od stalnih posetilaca Tašmajdanskog parka.

Baka: Svi smo u šokuBaka po majci V. E., Venka, juče je skoro ceo dan provela u Dečjoj klinici jer je želela da bude pored unuka, a kako je rekla za Kurir, lekari su joj ispunili želju.- Bila sam u šok-sobi, unuk mi je na aparatima... Mazila sam ga malo po nožicama. On je zlatno dete i miljenik cele škole. Ne mogu da verujem da je sad u ovakvom stanju... Pokušavam da mu pošaljem pozitivnu energiju, ali srce me izdaje... - jada se baka jecajući i pita se zašto se ovo desilo.Ona objašnjava da je dečakova majka, a njena ćerka Irena u šoku i da je nekoliko puta od nesreće padala u nesvest.- Neutešna je i potpuno van sebe... Hitna pomoć je nekoliko puta dolazila kući. Jedina nam je želja da se naš mališan oporavi - kaže ona i dodaje da zbog odvaljene ograde neko mora da odgovara kako se ovako nešto nikad više ne bi ponovilo.(J. R.)

Dečaka napala osa?Neki od očevidaca ispričali su da se V. E. survao niz liticu u momentu kada ga je napala osa!- On i još dvojica dečaka provukla su se kroz ogradu i došla do litice. Tada je mališane napala osa, a V. S. se uplašio. Najverovatnije je od straha izgubio ravnotežu, okliznuo se i počeo da pada niz liticu. Uhvatio se za travu ne bi li se zadržao, ali trava se iščupala i on je propao u betonsku rupu - kaže naš sagovornik.

Grad priznao: Popravka ograde je naša obaveza!Ograda oko SC „Tašmajdan“ postavljena je kao zaštita pre više desetina godina, a komunalna inspekcija jednom godišnje, obično u maju, proverava u kakvom je stanju, uočava nedostatke i nalaže mere za njihovo otklanjanje!Ovo je juče saopšteno iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda, čime su gradske vlasti priznale da su odgovorne za održavanje ograde oko Tašmajdanskog parka! Podsetimo, dan ranije gradski menadžer Aleksandar Bijelić izjavio je da „ne zna ko je odgovoran za održavanje ograde“ i „da će se to brzo utvrditi“.Iz Sekretarijata navode da će ograda u najkraćem roku biti popravljena kako bi se sprečile slične nesreće, ali deo krivice svaljuju i na građane!„Neimenovani građanin, koji je za medije izjavio da je ograda neko vreme polomljena i da deci nije prvi put da se kroz nju provlače, mogao je to i nama da prijavi“, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track