PALA KRV U NIŠKOM ZATVORU: Ubo cimera naoštrenom kašikom
Foto: Zorana Jevtic

PALA KRV U NIŠKOM ZATVORU: Ubo cimera naoštrenom kašikom

Crna Hronika -
NIŠ - Osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Davor M.(38), koji izdržava osmogodišnju kaznu zbog ubistva, teško je povređen kada ga je pretukao osuđenik Stefan. V. (26) kojeg je ubo u grudi zaoštrenom drškom od kašike!

Robijaška tuča odigrala se 17.februara u jednoj od osuđeničkih soba Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

-Stefan V. je stražarima prijavio da ga je Davor M. ubo u grudi improvizovanim nožem od kašike, koji je u osuđeničkom slengu poznatiji kao „šaber“. Nakon što je uboden, Stefan V., koji je krupniji i daleko snažniji od Davora M, pretukao ga je tako da mu je polomio dva rebra i naneo mu povredu arkade - kaže naš izvor blizak istrazi.

Obojica osuđenika su prebačena u Klinički centar u Nišu, gde je pretučeni Davor M. zadržan zbog teških telesnih povreda – preloma 7. i 8.rebra, dok je Stefan V. vraćen u zatvor jer su njegove povrede ocenjene kao lake. On je zadobio povredu mišića na grudima, na mestu uboda, kao i ubodnu povredu u korenu palca.

O incidentu je obavešteno tužilaštvo i policija koji su izvršili uviđaj pa će protiv obojice osuđenika biti podnete krivične prijave – protiv Stefana V. za nanošenje teške a protiv Davora M. za nanošenje lake telesne povrede. Obojica osuđenika odgovaraće i disciplinski pred organima KP zavoda Niš, prenosi Blic.

Stefan V. koji izdržava kaznu od četiri godine i osam meseci zbog posedovanja i prodaje droge, prebačen je u Odeljenje posebnog nadzora (OPN), koje je svojevrsni pritvor u zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja