Uradi sam

Palete kao nameštaj

Stil

Autor:

Od jeftinih magacinskih drvenih kutija napravite prelepe stočiće, ugaone garniture, trpezarijske stolove i krevete

Dovoljno je samo malo inspiracije i dobre volje!

Da kreativnost stvarno ne poznaje granice, pokazuju i fotografije modernih stolova i ugaonih garnitura, ležaljki i držača za cveće koje možete napraviti od najobičnijih drvenih paleta. Rezultati su sve samo ne obični i nezanimljivi. Potrebno vam je nekoliko paleta, koje možete nabaviti u magacinu bilo koje veće prodavnice.

Velika ušteda

Dve palete složite jednu na drugu, zašrafite ih i dobićete sjajan stočić za dnevnu sobu, a imaćete i prostor za odlaganje stvari ispod površine. Ako vam je prostor manji, dovoljna će biti i jedna paleta, koju možete upotpuniti sa dve fioke u drugoj boji. Tako ćete uštedeti od 4.000 do 8.000 dinara.

Za trpezarijski sto trebaće vam pet paleta, a za njegovu izradu nećete potrošiti ni ceo dan. Dovoljno je da tri palete postavite kao stranice, a dve kao noseću ploču. Prefarbajte ih, i bićete bogatiji u proseku za 10.000 do 15.000 dinara.

Za ugaonu garnituru, u zavisnosti od njene veličine, trebaće vam osam ili deset paleta. Složite po dve, jednu do druge, i napravite da idu u G. Ušrafite ih sa svih strana, prefarbajte, dodajte sunđer u visini od 20 centimetara, sašijte presvlake i jastučiće, i uštedećete oko 20.000 dinara.

Lako do kreveta

Da paletu pretvorite u držač za saksije na terasi, dovoljno je da ga pričvrstite uza zid i preko njega pređete lakom. Tako ćete uštedeti 2.000 dinara.

Što se tiče kreveta, nema potrebe za skupim komadima kad s dobrim madracom i spojenim paletama možete imati jednako upotrebljiv i udoban ležaj. Za ovu konstrukciju uštedećete od 10.000 do 15.000 dinara.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Jana

  Jana

  Odlicni predlozi. Hvala.

  2 Odgovori 
 • neda

  neda

  Super.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • mika

  mika

  Sve to izgleda prosto kada se posmatra sa strane. Ja sam u izradu namestaja od paleta za opremanje jednog hostela u beogradu krenuo opusteno zato sto sam imao vremena na pretek. Ali vec na samom startu mi je bilo jasno da za obradu,uklapanje i farbanje paleta treba mnogo vise vremena nego sto sam i sam mislio.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS
Prati Kurir na Facebooku!