Uradi sam

Palete kao nameštaj

Stil

Autor:

Od jeftinih magacinskih drvenih kutija napravite prelepe stočiće, ugaone garniture, trpezarijske stolove i krevete

Dovoljno je samo malo inspiracije i dobre volje!

Da kreativnost stvarno ne poznaje granice, pokazuju i fotografije modernih stolova i ugaonih garnitura, ležaljki i držača za cveće koje možete napraviti od najobičnijih drvenih paleta. Rezultati su sve samo ne obični i nezanimljivi. Potrebno vam je nekoliko paleta, koje možete nabaviti u magacinu bilo koje veće prodavnice.

Velika ušteda

Dve palete složite jednu na drugu, zašrafite ih i dobićete sjajan stočić za dnevnu sobu, a imaćete i prostor za odlaganje stvari ispod površine. Ako vam je prostor manji, dovoljna će biti i jedna paleta, koju možete upotpuniti sa dve fioke u drugoj boji. Tako ćete uštedeti od 4.000 do 8.000 dinara.

Za trpezarijski sto trebaće vam pet paleta, a za njegovu izradu nećete potrošiti ni ceo dan. Dovoljno je da tri palete postavite kao stranice, a dve kao noseću ploču. Prefarbajte ih, i bićete bogatiji u proseku za 10.000 do 15.000 dinara.

Za ugaonu garnituru, u zavisnosti od njene veličine, trebaće vam osam ili deset paleta. Složite po dve, jednu do druge, i napravite da idu u G. Ušrafite ih sa svih strana, prefarbajte, dodajte sunđer u visini od 20 centimetara, sašijte presvlake i jastučiće, i uštedećete oko 20.000 dinara.

Lako do kreveta

Da paletu pretvorite u držač za saksije na terasi, dovoljno je da ga pričvrstite uza zid i preko njega pređete lakom. Tako ćete uštedeti 2.000 dinara.

Što se tiče kreveta, nema potrebe za skupim komadima kad s dobrim madracom i spojenim paletama možete imati jednako upotrebljiv i udoban ležaj. Za ovu konstrukciju uštedećete od 10.000 do 15.000 dinara.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nisu ni prve dame iz okolnih zemalja skromnije obučene, ipak one treba da prezentuju zemlju iz koje dolaze Branko Radun, politički analitičar
Prati Kurir na Facebooku!