Ovako se vrti kinta

PARA NA PARU: Đelićeva devojka dobila milione od države!

Društvo

Autor:

Vesna Ječmenica, vlasnica firme Nitea, dobila posao opremanja JP i sudova kancelarijskim nameštajem. Na spisku klijenata i Delta holding Miroslava Miškovića

Bozidar Djelic, Vesna Jecmenica, Nitea, foto marina lopicic

BEOGRAD - Para na paru.

Vesna Ječmenica, devojka nekadašnjeg potpredsednika Vlade za evropske integracije Božidara Đelića i vlasnica firme „Nitea“, koja se bavi uvozom kancelarijskog nameštaja, opremila je ogroman broj javnih preduzeća i sudova, saznaje Kurir! Iako danas većina privatnika kuka da jedva spaja kraj s krajem, za Ječmenicu očito nema zime jer su na njenom podužem spisku klijenata čak i NIS, ali i JP PTT saobraćaja „Srbija“, Beogradska berza i Privredna komora Srbije!

Nitea“ je dobila posao opremanja nameštajem i kancelarija u Vrhovnom Sudu Srbije i Okružnom sudu u Kraljevu, a opremili su i Arhitektonski fakultet i Opštinu Savski venac! Među klijentima Đelićeve devojke bili su i „Delta holding“, kao i „BMW“ i „Delta sport“ Miroslava Miškovića, s kojim je Đelić, prema sopstvenom priznanju, poslovno sarađivao u oblasti finansijskog konsaltinga. To znači da je Ječmenica tokom godina saradnje s javnim preduzećima inkasirala više miliona dinara.

- Nije tajna da Đelićeva devojka oprema državna preduzeća. I ne samo to! Ječmenica je opremila nameštajem i neke naše prostorije u Parizu - kaže izvor Kurira blizak Đeliću.

Ječmenici smo poslali pitanja kada je koji posao dobila i da li su navedena javna preduzeća imala raspisan tender, te da li joj je Božidar Đelić ikada pomogao da dobije neki posao, ali nam je umesto odgovora stigla diskretna opomena tužbom:

- Nažalost, iz vaših pitanja stičemo utisak da želite da potcenite naš rad i poslovanje kroz netačne navode i insinuacije da nismo profesionalni. Svako proizvoljno dovođenje u pitanja integriteta firme, vlasnice i zaposlenih u „Nitei“ biće shvaćeno kao ugrožavanje poslovanja firme. Ukoliko do toga dođe, preduzećemo sve zakonom dozvoljene mere kako naš dugogodišnji častan rad ne bi bio omalovažavan.

Klijenti Vesne Ječmenice

* Privredna komora Srbije
* Plaza centar, Kragujevac
* Svetska banka (Beograd i Priština)
* Delta sport
* BMW
* Ringijer
* Beogradska berza
* Hipo Alpe Adrija banka
* Rajfajzen banka
* Banka Inteza
* NIS - poslovna zgrada
* JP PTT „Srbija“
* G-17 plus
* Institut G-17 plus
* Košarkaški savez Jugoslavije
* Vrhovni sud Srbije
* Okružni sud Kraljevo
* Delta holding
* Komtrejd
* Altis konstalting
* Opština Savski venac
* Arhitektonski fakultet
* MUP Crne Gore

Boža ćuti

Božidara Đelića smo u više navrata pokušali da dobijemo kako bi prokomentarisao da li je ikada svojoj devojci pomogao da dobije neki posao, ali ovaj funkcioner DS nije se javljao na telefon.

Od BIA uzela 70.000 evra

„Nitea“ je opremila nameštajem i BIA i za taj posao dobila 7.232.301 dinara, što je oko 70.000 evra. Od Ječmenice su nameštaj kupili i Agencija za kontrolu letenja SCG, Agencija za lekove, Fond za PIO, SANU, JKP Toplana Valjevo, pisao je sajt pištaljka.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (151)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Poštar

  Poštar

  Na hiljade i hiljade komada ispravnog kancelarijskog nameštaja je rashodovano, povučeno u magacine očerupano od radnika a ono što je preostalo predato otpadima u Pošti Srbije u vremenu od 2008 do 2012 godine. Silna sredstva su utrošena da bi se potpuno ispravan kancelarijski nameštaj zamenio novim. To je veoma lako proveriti.

  114 Odgovori 
 • Hoki

  Hoki

  To nije tesko dokazati, recimo u slucaju Suntanovca:
  - Plata: 10 godina x 12 meseci x 1000 €/mesecno = 120.000 €. (valjda je nesto i sam morao da plati od svoje plate, ali uzmimo da nije)
  - Pasnjak na Vracaru 500.000 €.
  Odakle razlika od 500.000 - 120.000 = 380.000 € i sta i kako tu moze nesto da bude legalno, cak ako se doda i zenina p ... više lata???
  Jasno je i maloj deci da je razlika namaknuta korupcijom.

  111 Odgovori 
 • Milos

  Milos

  Miki maus imao devojku?

  107 Odgovori 

Poslednji komentar

 • miljaana

  miljaana

  Sa tolikim parama, mogla je makar do frizera da svrati, izgleda gore od najgore fizičke radnice. Takva biznismen-ka a šeta sa izrastkom 3 prsta??????

  -3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!