Parastosi žrtvama "Oluje" u Beogradu i Banjaluci

Društvo

Autor:

Parastosu koji počinje u 11 sati prisustvovaće ministar odbrane Aleksandar Vučić

parastos,

BEOGRAD, BANJALUKA - Povodom 17. godišnjice agresije hrvatskih oružanih snaga na područje Srpske Krajine i Republike Srpske, u beogradskoj Crkvi svetog Marka danas će biti služen parastos srpskim žrtvama operacije "Oluja".

Parastosu koji počinje u 11 sati, između ostalih, prisustvovaće ministar odbrane Aleksandar Vučić. Parastos žrtvama "Oluje" biće služen u isto vreme i u Crkvi svete Trojice u Banjaluci u prisustvu najviših zvaničnika s predsednikom Miloradom Dodikom na čelu.Posle parastosa, na centralnom groblju Svetog Pantelije biće položeni venci i odata pošta stradalima, a nakon toga u Kolu srpskih sestara, u duhu pravoslavnih običaja, biće služena daća.

Obeležavanje godišnjice stradanja Srba u operacije "Oluja" u Republici Srpskoj počelo je danas i traje do 8. avgusta, do kada će biti održan niz manifestacija na lokalnom nivou.U operaciji "Oluja", na prostoru bivše Republike Srpske Krajine, poginulo je i nestalo blizu 2.000 Srba i proterano oko 220.000, a u akciji "Maestral", koja je bila njen produžetak, hrvatske oružane snage u sadejstvu sa Petim korpusom muslimanske armije, ubile su još 655 i prognale oko 125.000 srpskih stanovnika s područja 13 opština u BiH.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Dobar ishod u Briselu pre će da pomogne nego da odmogne u pregovorima sa EU Milan Nikolić, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!