Parastosi žrtvama "Oluje" u Beogradu i Banjaluci

Društvo

Autor:

Parastosu koji počinje u 11 sati prisustvovaće ministar odbrane Aleksandar Vučić

parastos,

BEOGRAD, BANJALUKA - Povodom 17. godišnjice agresije hrvatskih oružanih snaga na područje Srpske Krajine i Republike Srpske, u beogradskoj Crkvi svetog Marka danas će biti služen parastos srpskim žrtvama operacije "Oluja".

Parastosu koji počinje u 11 sati, između ostalih, prisustvovaće ministar odbrane Aleksandar Vučić. Parastos žrtvama "Oluje" biće služen u isto vreme i u Crkvi svete Trojice u Banjaluci u prisustvu najviših zvaničnika s predsednikom Miloradom Dodikom na čelu.Posle parastosa, na centralnom groblju Svetog Pantelije biće položeni venci i odata pošta stradalima, a nakon toga u Kolu srpskih sestara, u duhu pravoslavnih običaja, biće služena daća.

Obeležavanje godišnjice stradanja Srba u operacije "Oluja" u Republici Srpskoj počelo je danas i traje do 8. avgusta, do kada će biti održan niz manifestacija na lokalnom nivou.U operaciji "Oluja", na prostoru bivše Republike Srpske Krajine, poginulo je i nestalo blizu 2.000 Srba i proterano oko 220.000, a u akciji "Maestral", koja je bila njen produžetak, hrvatske oružane snage u sadejstvu sa Petim korpusom muslimanske armije, ubile su još 655 i prognale oko 125.000 srpskih stanovnika s područja 13 opština u BiH.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (0)

Pošaljite komentar 
Trenutno nema komentara, budite prvi!

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Za Srbiju je veoma važno pitanje prava i položaja nacionalnih manjina i njihova integracija u društvo Maja Gojković predsednica Narodne skupštine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!