PAŽNJA! NOVA TRASA MARATONA IZAZVALA MNOGO MUKA: Evo kako i čime do Novog Beograda i Zemuna u subotu
Foto: AP/Arhivska Fotografija

Policija će na licu mesta pomagati građanima da se snađu

PAŽNJA! NOVA TRASA MARATONA IZAZVALA MNOGO MUKA: Evo kako i čime do Novog Beograda i Zemuna u subotu

Beograd -

BEOGRAD - Beogradski maraton će u subotu 22. aprila ići novom, izmenjenom trasom koja će tokom trajanja trke stvarati probleme u kretanju gradom, naročito u povezivanju starog dela sa Novim Beogradom i Zemunom, saopštili su danas predstavnici organizatora i policije.

Nova trasa je izazvala mnogo muka i nema dileme da će biti problema, ali je ipak bilo dovoljno vremena da se osmisli režim javnog prevoza, izjavio je zamenik sekretara za Javni prevoz Milan Janković.

On je rekao da će jedino most Gazela biti prohodan za saobraćaj tokom trke i da će glavna veza između starog dela grada i Novog Beograda i Zemuna biti tramvajske linije. Predstavnici gradskih vlasti su apelovali da vozači planiraju gde će parkirati vozila van trase trke od 22 u petak, do popodnevnih sati u subotu.

Foto: AP/Arhivska fotografija
Foto: AP/Arhivska fotografija

Načelnik saobraćajne policije Dragan Bogosavac je rekao da je nova trasa kompromis, ocenivši da je nađeno dobro rešenje. Oformili smo spoljni prsten po kome će se odvijati saobraćaj, a policija će na licu mesta da pomaže građanima da se snađu, rekao je on i apelovao da građani prate preporuke saobraćajne policije.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić je ocenio da je funkcionisanje događaja kakav je maraton izuzetno složeno, dodavši da se svi planovi odvijaju dobro.On je istakao da učesnici mogu da se prijave za trku zaključno sa petkom u prijavnom centru u Domu omladine i dodao da je do sada prijavljeno oko 7.000 trkača iz skoro 70 zemalja.

Meteorolog Nedeljko Todorović, koji će u subotu 151. put trčati maraton, kazao je da će vreme biti povoljno za trkače, jer će u subotu temperatura biti do 15 stepeni. Dužinom trase će biti raspoređeno 30 medicinskih ekipa, od čega 15 mobilnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track