Penzioneri, čestitam vam!

Penzioneri, čestitam vam!

Komentar dana -

Godinu dana od uvođenja nacionalne fiskalne strategije spasa deficit jeste manji, novčanici tanji, a rupama u javnim preduzećima i dalje se ne nazire dno.

Najava kakvog-takvog uvećanja primanja ne bi bila toliko negativno dočekana da nije znanja o tome gde su ušteđeni milioni spiskani.

Ne bi smetalo ni to što država tim novcem pravi privredni zamajac u nekim svojim strateškim kompanijama da su ugovori o osnivanju i vođenju takvih kompanija bili od početka javni.

No, nije bilo tako. Naprotiv, tek sada saznajemo da, dok je Vlada na primanjima više od milion građana tesala deficit države i uštedela jedan odsto BDP, više od polovine tog novca slilo se prošle godine na račune „Er Srbije“ i „Železare“.

Prve, koja je zvanično dobila unosnog strateškog partnera a sva joj dugovanja iz prethodnog braka i pod prezimenom „Jat“ otpisana, i druge koja je dobila strani menadžment, debelo plaćen, da je izvede na tržište i ponovo uda.

Rezultati takvih ugovora jesu gubitak „Er Srbije“ od 79,6 miliona evra, odnosno profit od 3,4 miliona evra sa upumpanih 83 miliona evra iz budžeta, i navodno nulto stanje u poslovanju „Železare“ nakon dodeljenih joj 110 miliona evra.Dakle, penzioneri, prosvetari, zdravstveni i socijalni radnici, vojsko i policijo, bravo! Odlično upravljate državnim preduzećima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track