PET MESECI OD TRAGEDIJE Očajni otac: Hoće da sakriju istinu o smrti mog Radenka
Foto: Stefan Jokić, Privatna Arhiva

Još se ne zna krivac

PET MESECI OD TRAGEDIJE Očajni otac: Hoće da sakriju istinu o smrti mog Radenka

Društvo -

Milan Nikodinović, čiji je sin umro od sepse nakon preloma ruke, sumnja da neko pokušava da lažnim dokumentima skine krivicu s doktora Bojanića

Prošlo je pet meseci otkako Radenko nije sa nama, a istina o tome ko je odgovoran za njegovu smrt je sve dalja. Sada se nekim čudom među lekarskom dokumentacijom pojavila i navodna detetova temperaturna lista, a njemu u bolnici u Loznici nijednom nisu izmerili temperaturu.Ovo za Kurir priča Milan Nikodinović, čiji je sin Radenko iz Kozjaka kod Loznice umro od sepse u oktobru prošle godine nakon preloma ruke. Otac Milan već dugo sumnja i strahuje da će kolege pokušati da zaštite ortopeda dr Dobrivoja Bojanića, koga roditelji smatraju najodgovornijim za smrt dečaka.

- U Lekarskoj komori Srbije u Kragujevcu su mi rekli da u dokumentaciji iz Loznice postoji temperaturna lista i još dva dokumenta. To su lažna dokumenta. Supruga i ja najbolje znamo s kojim papirima su nas poslali u Institut za majku i dete u Beogradu. Od dokumenata smo imali samo snimak ruke i uput i ništa više - tvrdi Milan, koji kaže da su se lekari u Institutu čudili kako su dete mogli da pošalju iz Loznice bez kompletne dokumentacije.Milan od tragedije još nijednom nije video dr Bojanića.- Dr Bojanić je posetio Radenka u Beogradu dan pre nego što je umro. Tada nismo pričali s njim. Šta imamo da pričamo?! Da nije bilo njega, naše dete bi možda još uvek bilo živo - dodaje Milan ogorčeno.Zoran Nestorović iz Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici očekuje da će rezultati veštačenja biti uskoro gotovi.R. K.

Dr Milan Dinić, Lekarska komora SrbijeIZBEGLI SMO SUSRET OCA I DR BOJANIĆADr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije (LKS), kaže da je dr Bojanić saslušan pred tim telom povodom Radenkove smrti, a roditelji su bili pozvani kao svedoci.- Namerno se gledalo da im se zakažu različiti datumu kako bi se izbegli eventualni ekscesi - navodi dr Dinić, koji kaže da se trenutno čeka da tužilaštvo dostavi dokumentaciju na koju se pozivao dr Bojanić, nakon čega će biti doneta odluka o tome da li je dr Bojanić odgovoran za nesavesno lečenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track