Prikaži najnovije vesti

PEVANJE U HALJINAMA OLJE IVANJICKI

Srbija 28

POŽAREVAC - Članice Gradskog ženskog hora „Barili“ iz Požarevca uskoro će nastupati u svečanoj garderobi koju će

POŽAREVAC - Članice Gradskog ženskog hora „Barili“ iz Požarevca uskoro će nastupati u svečanoj garderobi koju će specijalno za njih kreirati naša poznata slikarka Olja Ivanjicki. Za izradu svečane garderobe za članice hora i njihovog dirigenta mr Katalin Tasić, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odobrilo je donaciju od 800.000 dinara.

Izrada garderobe poverena je Modnoj kući „Mona“ iz Beograda, kao najboljem ponuđaču na konkursu koji je raspisala lokalna samouprava. Ugovor je potpisan sa Nadom Momirović, vlasnicom „Mone“. Na svečanom prijemu upriličenom u Skupštini opštine Požarevac Olja Ivanjicki poklonila je horu „Barili“ jednu svoju sliku i najavila održavanje modne revije za proleće.
Hor „Barili“, u kome kao volonteri nastupaju učenice srednjih škola i studentkinje, osnovan je pre 15 godina i nosi ime poznate slikarke nadrealizma između dva svetska rata, Požarevljanke Milene Pavlović-Barili. Ovaj ženski ansambl do sada je imao niz zapaženih gostovanja u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Grčkoj, Slovačkoj, Bugarskoj i Austriji, u kojoj je dobio retku privilegiju da nastupi zajedno sa čuvenim horom „Bečki dečaci“. Požarevački hor, sa kojim već 11 godina sarađuje i nastupa čuveni beogradski pojac Dragoslav - Pavle Aksentijević, dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih priznanja, među kojima se izdvajaju zlatna medalja na jednom od najprestižnijih nadmetanja horova iz čitavog sveta u Rimu i dva srebrna odličja na Prvoj olimpijadi horova u Lincu.
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 0 komentara