Pijani košarkaš Kimani Frend pregazio devojku na Dorćolu

Strašna nesreća

Pijani košarkaš Kimani Frend pregazio devojku na Dorćolu

Crna Hronika -
Kimani Frend, nekadašnji košarkaš FMP i do juče košarkaš Metalca iz Valjeva, imao je 0,98 promila alkohola u krvi i nije kočio

BEOGRAD - Velika tragedija!Nevena Dragutinović (29) poginula je juče oko 4.20 sati kada je na nju „fabiom“ na uglu Francuske i Ulice cara Dušana, velikom brzinom i sa 0,98 promila alkohola u krvi, naleteo košarkaš Kimani Frend (35) sa Jamajke! Kako nezvanično saznajemo, Frend je išao Francuskom ka Trgu republike u trenutku kada je Nevena htela da pređe ulicu na pešačkom prelazu. Na kolovozu nisu ostali tragovi kočenja, a od siline udara Nevena je izdahnula na licu mesta!Nije kočio- Kimani Frend je policajcima rekao da je prošao kroz semafor koji je sve vreme treptao žuto. On tvrdi da se u tom momentu ispred njega našao taksista koji je stajao u njegovoj traci. Frend je, navodno, zaobišao taksistu i tada je udario Nevenu, koja je prelazila ulicu - kaže naš izvor.Od siline udarca devojka je odletela nekoliko metara dalje i uradila glavom o trotoar, a posledice udarca bile su fatalne.Vraćali se iz provoda- Kada je udario Nevenu, Frend se nije odmah zaustavio, niti je kočio, već je nastavio još nekih stotinak metara. Međutim, posle se vratio i pokušao da ukaže pomoć devojci. Uneo ju je u svoju „škodu fabiju“ i stavio da leži na zadnje sedište, ali ona je već bila mrtva - kaže naš izvor.U trenutku nesreće, s Nevenom je bila njen sestra bliznakinja Jovana, koja je od velikog šoka prebačena na Urgentni centar.- Jovana je pretrpela strahovit šok i u izuzetno je lošem psihičkom stanju. Ona je prebačena u psihijatrijsku bolnicu „Dr Laza Lazarević“ - kažu iz Urgentnog centra.Osim sestre Jovane, s Nevenom su bili i njeni drugari, koji su je čekali u kolima.- Društvo se vraćalo najverovatnije iz provoda. Stali su da Nevena kupi nešto u pekari, ali umesto toga desila se velika tragedija - ispričao je naš izvor.Radila u agencijiNevena i Jovana Dragutinović rodom su iz Zvornika u Republici Srpskoj, a prijavljene su da stanuju u Diljskoj ulici na Karaburmi. Njihove komšije, međutim, kažu da su ranije viđali sestre bliznakinje, ali da već dugo ne stanuju na toj adresi.- Koliko se sećam, jedna od njih je radila u marketinškoj agenciji, a druga joj je često dolazila u posetu. Bile su uvek veoma ljubazne i vaspitane devojke - kazala je jedna od komšinica.

http://www.youtube.com/watch?v=-AACuxr0xOg
http://www.youtube.com/watch?v=5jG188kqUqc

Nevena bila prijateljica pevača grupe In vivoNastradala Nevena Dragutinović bila je bliska prijateljica Nevena Živančevića, člana poznate grupe In vivo!- Neven i Nevena znaju se više od dve godine i veliki su prijatelji, a jedno vreme bili su baš nerazdvojni. Da li su bili nešto više od prijatelja, ne znam - kaže naš izvor.On dodaje da je Neven za smrt prijateljice saznao u Beču.- Bio je poslovno u Austriji i juče rano ujutru javljeno mu je da je Nevena poginula. Doživeo je veliki šok, zaista se potresao. U prvom trenutku nije želeo da poveruje u strašnu vest, ali kada je shvatio da je Nevena zaista mrtva, jedva je došao sebi! Odmah je seo u automobil i krenuo za Beograd. Trenutno je pod sedativima i trebaće mu vremena da se oporavi od ovoga šta se desilo - dodaje naš izvor.Frend igrao za MetalacKimani Frend do prekjuče je igrao za Metalac iz Valjeva, ali je u petak objavljena vest da je napustio klub i da bi trebalo da pređe u španski Valjadolid. Frend je 2003. godine već igrao u Srbiji, ali za tadašnji Refleks. U Metalac je stigao u septembru, a osim u Srbiji, Kimani je igrao u Turskoj, Italiji, Venecueli, Koreji, Iranu i Španiji. Inače, Kimani Frend je 2009. godine živeo sa nevenčanom suprugom Danicom u Beogradu, zbog koje je iste godine pokušao da potpiše i ugovor sa Crvenom zvezdom, ali to se nije desilo.Određen mu pritvorPrilikom uviđaja policija je utvrdila da je Kimani Frend vozio pod dejstvom alkohola.- Alko-test je pokazao da je Frend imao 0,98 promila alkohola u krvi. Njemu je određen pritvor do 48 sati i protiv njega je podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće pod dejstvom alkohola - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja