Pinđur i kokos torta
Foto: Profimedia

Zimnica i dezert

Pinđur i kokos torta

Recept dana -

Pinđur

- 3 kg mesnatih crvenih paprika- 2 kg paradajza- 1 veći plavi patlidžan- 200 g ljutih papričica- veza celera- veza peršuna- glavica belog luka- 2 ravne kašike soli- 2 kašike šećera- 3 dl ulja- 2 dl sirćetaParadajz, patlidžan, paprike i ljute papričice ispecite u rerni. Oljuštite i sameljite ih na mašini za meso. Sameljite i beli luk. Ugrejte ulje, sipajte mlevenu smesu i pržite 60 minuta. Dodajte sirće, so, šećer, iseckan peršun i celer. Pržite još 20 minuta. Sipajte u tople tegle do vrha, zatvorite i okrenite tegle na poklopac. Tako ostavite da se ohlade, pa ih okrenite na pravu stranu i ostavite na hladno mesto.Kokos torta- 1 l mleka- 3 pudinga od vanile- 10 kašika šećera- 300 g kokosovog brašna- 300 g keksa- 1 margarin- 2 kesice šlagaSkuvajte puding s mlekom na uobičajen način i prohladite ga, pa u njega dodajte umućen margarin. Dobro izmiksajte, a onda dodajte kokosovo brašno i izlomljen keks. Sve lagano izmešajte i sipajte u pleh. Ostavite da se ohladi. Prevrnite na tacnu i premažite šlagom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track