PLAN: Vuk Jeremić se sprema za predsedničku trku?
Foto: Reuters

Zalaufao se

PLAN: Vuk Jeremić se sprema za predsedničku trku?

Politika -

Ako bi dobio Vučićevu podršku, prošao bi veoma dobro. Ali ukoliko Vučić bude odlučio da učestvuje, onda će imati lošiji rezultat, kaže politički analitičar Milan Nikolić

Pošto je izgubio u trci za generalnog sekretara UN, Vuk Jeremić, bivši šef diplomatije, mogao bi da se oproba u još jednom „takmičenju“ za novog šefa države. Jeremić, kako kažu analitičari, ima dobre šanse, a prema istraživanju NSPM koje je Kurir objavio, nalazi se na visokom drugom mestu.Politički analitičar Milan Nikolić kaže da je Jeremićev položaj veoma specifičan kada je u pitanju njegova predsednička kandidatura.

- Jeremić ima izvesne šanse, iako on nije zvanično najavio svoju kandidaturu i nije krenuo u kampanju, za razliku od nekih koji su to već počeli. Ako bi dobio Vučićevu podršku, prošao bi veoma dobro. Ali ukoliko Vučić bude odlučio da učestvuje, onda će imati lošiji rezultat - kaže Nikolić.Prema istraživanju NSPM, Jeremić bi u eventualnom drugom krugu predsedničkih izbora zauzeo drugo mesto sa 17 odsto podrške, dok bi ispred njega bio Aleksandar Vučić sa 25,7 odsto.Jeremić juče nije hteo da komentariše ova naša saznanja. On je samo čestitao Antoniju Guteresu na izboru za devetog genseka UN. Takođe je istakao i da Srbija ima razloga da bude ponosna rezultatom.- Ovim smo napravili značajan doprinos podizanju vidljivosti i ugleda naše zemlje - rekao je Jeremić.S. Ð.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track