STRAVIČNA SMRT ENGLESKOG TAJKUNA: Ispao kroz prozor i nabio se na šiljke ograde
Foto: Printscreen Yt

Britanija u šoku

STRAVIČNA SMRT ENGLESKOG TAJKUNA: Ispao kroz prozor i nabio se na šiljke ograde

Planeta -
Tako se nabio da policajci nisu mogli da skinu telo, nego su morali da zovu vatrogasce da seku okradu i izvlače šipke iz tela

LONDON - Poznati britanski tajkun Skot Jang (51) poginuo je pošto je pao kroz prozor svog luksuznog stana u centru Londona.

Iako još nije jasno da li je reč o samoubistvu ili nesreći, njegova smrt je još užasnija zato što je pao s 20-tak metara na šiljke metalne ograde. Tako se nabio da policajci nisu mogli da skinu telo, nego su morali da zovu vatrogasce da seku okradu i izvlače šipke iz tela.

"Prizor je bio zastrašujući. Na policajcima se videlo da suu šoku. Jedan je rekao da je to bila najgora stvar koju je video u karijeri. Prizor je bio uznemirujući", ispričao je svedog Geri Saton.

"Bilo je jezivo. Njegovo telo je tako visilo neko vreme. Policija ga je pokrila čim je došla na mesto događaja, ali nekoliko ljudi mora da ga je videlo. Bilo je stravično", kaže jedan komšija nastradalog tajkuna.

"Ne znamo da li je pao ili je skočio. Jedan moj prijatelj koji je video prizor ostao je u šoku. Nesrećnik je tako visio s ograde dok je vatrogasci nisu isekli", dodao je drugi komšija.

Razvod Skota Janga bio je jedan od najogorčenijih u istoriji britanskog pravosuđa (Foto: Printscreen YouTube)
Razvod Skota Janga bio je jedan od najogorčenijih u istoriji britanskog pravosuđa (Foto: Printscreen YouTube)

Skot Jang je, inače, poznat i po tome što je njegov razvod bio jedan od najtežih u istoriji britanskog Vrhovnog suda. Ogorčena borba za 400 miliona funti počela je 2009. godine, kad Jang prvo velikodušno ponudio svojoj bivšoj ženi MIšel 300 miliona funti, da bi već sledeće godine izjavio da je bankrotirao zbog jednog lošeg posla.

Jang je osuđen na zatvor u januaru prošle godine zato što je odbio da sudu iznese svoje pravo imovinsko stanje.

Bogatstvo je, između ostalog, stekao i tako što je sklapao poslove za ruske i britanske milijardere, zbog čega je nosio nadimak Mr Fix-it (gospodin Sredi).

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track