(VIDEO) KRVAVI MAJAMI: Bivši robijaš ubio policajca i zatim ga pregazio da se ne bi vratio u zatvor!
Foto: AP

Američki policajci na meti

(VIDEO) KRVAVI MAJAMI: Bivši robijaš ubio policajca i zatim ga pregazio da se ne bi vratio u zatvor!

Planeta -
Marko Antonio Parila (23) kaže da je ubio policajca Čarsla Kondeka (45), oca šestoro dece, zato što se osetio kao pacov u zamci kad je video policijsku uniformu!

MAJAMI - Policajac Čarls Kondek ubijen je dok je pokušavao da uhapsi begunca u Majamiju, saopštila je lokalna policija samo dva dana pošto je u Bruklinu naoružani napadač bukvalno likvidirao dvojicu policajaca koji su sedeli u kolima, pa izvršio samoubistvo.

Marko Antonio Parila (23) ranio je u nedelju ujutro policajca iz vatrenog oružja, a zatim ga pregazio automobilom. Begunac je zatim udario u stub i drugo vozilo, zbog čega je uhapšen i optužen za prvostepeno ubistvo.

Iza policajca Čarlsa Kondeka ostalo je šestoro dece (Foto: AP)
Iza policajca Čarlsa Kondeka ostalo je šestoro dece (Foto: AP)

Vlasti su saopštile da je Kondek oko dva sata ujutro odgovorio na poziv zbog buke u stambenom kompleksu. Parila je lupao na vrata drugih stanova tražeći komšiju koji ga je prijavio policiji i kada je ugledao Kondeka, otvorio je vatru na njega, pogodivši ga jednom u deo tela koji nije bio zaštićen pancirom.

Parila je u martu izašao iz zatvora, gde je zbog nekoliko prekršaja bio više od dve godine. Nalog za njegovo ponovno hapšenje bio je izdat zbog kršenja uslovne kazne. Parila je rekao istražiteljima da se, kada je video policajca, osetio kao "pacov u kavezu" i da nije hteo da se vrati u zatvor.

Dok su ga vodili u zatvor, Parila je rekao prisutnim novinarima da mu nije bila namera da ubije policajca i izvinio se njegovoj porodici.

Ovde je već mrtav Kondek pregažen kolima (Foto: AP)
Ovde je već mrtav Kondek pregažen kolima (Foto: AP)

Kondek (45), otac šestoro dece, prethodno je pet godina služio u policiji Njujorka.

U njujorškoj četvrti Bruklin u petak je jedan čovek, za koga se veruje da je bio član bande Baltimor, ubio dva policajca dok su patrolirala kolima, a zatim izvršio samoubistvo. Američki predsednik Barak Obama izrazio je saučešće šefu Njujorške policije Vilijamu Bretonu zbog ubistva dvojice policajaca i ponudio svaku potrebnu pomoć, saopštio je portparol Bele kuće Erik Šulc.

http://www.youtube.com/watch?v=Vg4Ivol6TL4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track